Τσακίστε τον πραγματικό Φασισμό

Τσακίστε τον πραγματικό Φασισμό


του Νίκου Σταθόπουλου

Μόνο στραβοί και εθελόδουλοι και ημέτεροι δεν βλέπουν τον αισχρό μύθο περί «δημοκρατικής Ευρώπης».

…Η νέα εξέλιξη στην Ιταλία το πιστοποιεί με τρόπο δυνάμει εκρηκτικό…

…Οτιδήποτε αποκλίνει από τις στρατηγικές και την κουλτούρα των διευθυντήριων της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», αντιμετωπίζεται με πνεύμα «έκτακτης ανάγκης», δηλαδή με καθαρό αυταρχισμό στα όρια της φασιστικής επιβολής.

…Το «δικαίωμα στην επιλογή» είναι παρελθόν, και η αναγκαστική ομογενοποίηση υποκαθιστά τον πλουραλισμό.

…Η ιστορική απάτη του Διαφωτισμού των Γάλλων δικολάβων, δείχνει τη βαθιά ταξική και πολιτισμική της φύση… άλλωστε, από τη δική της μήτρα ξεράστηκε στα μούτρα της ανθρωπότητας το Κτήνος του ‘Αουσβιτς..

…Ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός, σε φάση κρίσιμων αναταράξεων (εγγενών και λόγω γενικής όξυνσης των καπιταλιστικών αντιθέσεων), έχει ως μονόδρομο τον εξουσιαστικό αυταρχισμό, την έμπρακτη και ωμή απόρριψη του δημοκρατικού τρόπου και δρόμου.

…Η «ολοκλήρωση» είναι, απλά-απλά, ό,τι ο κλασικός μαρξισμός περιέγραφε, σωστά, ως «συγκέντρωση/συγκεντροποίηση του κεφαλαίου», και αυτό, σε συνθήκες «πλανητικού καπιταλισμού», εμπεριέχει και την ακύρωση του αυτόνομου εθνικού λόγου.

…Η λογική της ωμής επιβολής είναι η ίδια η φύση πλέον του συστήματος… έχοντας μοντάρει παραπλανητικά ιδεολογήματα («εθνολαϊκισμός») διαθέτουν, υποτίθεται, και την φιλοσοφική και ηθική «δικαίωση».

…Είναι, όμως, καθαρός φασισμός, αφού η όποια διαφοροποιημένη κοινωνική κίνηση ερμηνεύεται ως απειλή για την «ιερή άριστη κοινότητα» και δαιμονοποιείται, με αποτέλεσμα να γίνεται «αυτονόητη» η πάσης μορφής κρατική βία.

…Ούτε θεσμοί υπάρχουν ούτε αρχές και συνταγματικές εγγυήσεις ούτε απλή ηθική και λογική.

…Υπάρχει μόνο η αστική ευρωπαϊκή Οικονομία, το νεοαποικιακό ευρωΚεφάλαιο της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας… αυτές οι εκτρωματικές δυνάμεις ορίζουν τη «γενική βούληση».

…Οι λαοί και οι κοινωνίες είναι οι σταθεροί «εχθροί», συκοφαντούνται ξετσίπωτα για «φασίστες», κηρύσσονται a priori ένοχοι και πυροβολούνται με κάθε τρόπο.

…Από τον ελεεινό Ραχόι του ανελέητου ξυλοδαρμού του λαού της Καταλονίας μέχρι τον εξευτελισμένο υπαλληλάκο του Ρότσιλντ που ακρωτηριάζει φοιτητές, κι από τον Τσίπρα δολοφόνο των συνταξιούχων μέχρι τον Ιταλό Πρόεδρο που αντιγράφει τον ημέτερο Κοκό του 63 :

… Μια «δημοκρατία» χιτλερικής αίσθησης ισοπεδώνει ό, τι κατέκτησαν οι λαοί με αγώνες και αίμα.

…Αυτό το Τεράστιο Πορνείο των Βρυξελλών είναι ο σύγχρονος Δαίμονας, το Τέρας της μεταβατικής περιόδου (κατά Γκράμσι).

Αυτός είναι ο σημερινός φασισμός, και καθήκον μας είναι η κατεδάφισή του με τη βία που του αναλογεί…

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο