Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο και η νεόπλουτη μεταμοντέρνα ναρκισσιστική καρικατούρα

Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο και η νεόπλουτη μεταμοντέρνα ναρκισσιστική καρικατούρα

του Κων/νου Σταθόπουλου

Στην ετήσια γιορτή για την πρωτομαγιά, εθεάθη ο πολύς «κύριος» Βαρουφάκης με γαρύφαλλο στο, πάντα χύμα φορεμένο, πουκάμισο για να τιμήσει την εργατική πρωτομαγιά.

Βρήκε ακόμη μία φορά την ευκαιρία, ο κακεντρεχής νάρκισσος, να συνδέσει συνειρμικά -και πάντα εσκεμμένα-, τον εαυτό του με τον Νίκο Μπελογιάννη.

Δεν θα αναφερθώ ιστορικά στο ποιός ήταν ο Νίκος Μπελογιάννης, ούτε σε όσα του προσάπτουν οι διάφορες πλευρές.

Το γεγονός όπως και να το βλέπει κανείς, είναι πως αυτός ο άνθρωπος, φυλακίστηκε, δικάστηκε, εκτελέστηκε και τέλος πάντων άφησε το στίγμα του στην ιστορία της χώρας.

Προσέξτε τώρα ποιός είναι αυτός ο επαναστάτης της δεκάρας, που τα χρήματα της πλούσιας οικογένειάς του και του προέδρου της Χαλυβουργικής πατέρα του, τον οδήγησαν να σπουδάσει στο εξωτερικό για να διαπιστώσει, όχι τις ατελείωτες γνώσεις του στα οικονομικά αλλά, του πόσο του αρέσει, να αρέσει στον καθρέφτη του.

Είναι ακόμη μία τρανή απόδειξη, του γεγονότος που έχει επαληθευθεί τόσες φορές που δεν αξίζει καν η στατιστική του μελέτη:

Πως, από την μία, επιστήμονες, διάνοιες της γνώσης και της αριστείας, σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριφέρονται, μιλούν, εργάζονται σαν τον πιο απλό πολίτη. Σαν να μην έχουν αποκτήσει ποτέ ούτε έναν τίτλο, σαν να μην έχουν κάνει επιστημονικές αναφορές που θεμελιώνουν ή ανατρέπουν δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και από την άλλη, ανθρώπους που καθώς απέκτησαν έναν τίτλο, έγραψαν ένα βιβλίο ή μιλούν δύο ή τρείς γλώσσες, έχουν την εντύπωση πως είναι στυλοβάτες -μεγαθήρια της επιστήμης και του παγκόσμιου πνεύματος.

Όσο και αν τα Ελληνόπουλα, περνώντας από τα πανεπιστήμια σε μεγάλο πλέον ποσοστό, μορφώθηκαν αλλά έμειναν απαίδευτα και ξέχασαν την ιστορία τους, άλλο τόσο μπορούν και αναγνωρίζουν τέτοιους τύπους που, τα ξέρουν όλα, άλλα λένε την μία στιγμή και άλλα την άλλη, μιλούν επί παντός επιστητού, είναι υποχείρια κομματικώνm ή άλλων συμφερόντων και ταυτόχρονα θεωρούν μόνιμη την θέση τους όπως οι μάγοι της φυλής, αποκλείοντας οτιδήποτε νέο που να αμφισβητεί την μεγαλειότητά τους. Έχουν πλέον γεμίσει τα πανεπιστήμια με άχρηστους διδάσκοντες, κοινώς τενεκέδες ξεγάνωτους, θυμούμενος την έκφραση του αλήστου μνήμης Βαγγέλη Γιαννόπουλου.

Αυτός ο «κύριος», (επιμένω στα εισαγωγικά),που τα συστημικά μέσα της χώρας μας παρουσίασαν ως επαναστάτη, καθώς γνώριζαν την χρησιμότητά του ως λαγό του συστήματος, τον παρουσιάζουν τώρα ως ιδρυτή κόμματος που θα αλλάξει τα δεδομένα.

Φυσικά από την πλευρά τους πράττουν το σωστό, καθώς προβάλλοντάς τον και διατηρώντας αυτήν την κατάσταση υποδούλωσης της χώρας, θα συνεχίσουν να αμείβονται από τα εξωχώρια αφεντικά τους.

Εμείς όμως; Εμείς που «φάγαμε» και χωνέψαμε τα παιδιά και τα εγγόνια των δωσιλόγων της κατοχής; Εμείς που δήθεν αντιδράσαμε ψηφίζοντας το διεθνές σούργελο Λεβέντη, εμείς που δήθεν επαναστατήσαμε με το υποχείριο και δημιούργημα του Μπόμπολα Θεοδωράκη και πλείστες όσες λανθασμένες ενέργειες, εμείς που δεν αντιληφθήκαμε πως ο τραγουδιστής, ο ηθοποιός, ο δημοσιογράφος, είναι απλά τραγουδιστής ηθοποιός και δημοσιογράφος και τίποτε άλλο, καθώς και αυτό που είναι μπορεί να του έχει δοθεί χαριστικά, τρέχουμε πίσω από τον πρώτο τυχόντα δημιούργημα μιας ψεύτικης και εξωνημένης δημοσιογραφίας;

Πριν προλάβετε να με κακολογήσετε καθώς πολλοί από εσάς γνωρίζετε μόνο το like ή το dislike και όχι το πως μυρίζει ή γυρίζει η σελίδα ενός βιβλίου, διαβάστε κάποιες από τις δηλώσεις του μέγα μανιτού.

Είναι ελάχιστες και σκόρπιες, μπροστά στα όσα έχει δηλώσει, αλλά ούτε ο χώρος το επιτρέπει και κανείς δεν θα τις διάβαζε ή διότι θα εκνευριζόταν ή διότι αν ήθελε θα τις έβρισκε στο διαδίκτυο.

● Το λάθος του Δ.Ν.Τ δεν ήταν υπολογιστικό, δεν ήταν επιστημονικό λάθος, ήταν μία πολιτική απόφαση, να αναφερθεί ένας λάθος αριθμός, για τον πολλαπλασιαστή. Ήταν ένα εντελώς σκόπιμο λάθος και μου το λένε οι άνθρωποι του Δ.Ν.Τ
● Αυτή τι στιγμή, δεν υπάρχει Ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά την οικονομική πολιτική. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση πως είμαστε προτεκτοράτο της Ευρώπης. Το μόνο που λέω και ξαναλέω, είναι πως ο Έλληνας πρωθυπουργός και υπουργός εξωτερικών, πρέπει να πάνε στο εξωτερικό και όχι για να διαπραγματευτούν. Όπως έλεγε ο Ντε Γκώλ, ένας ηγέτης ξέρει να μην ζητάει αλλά να λέει όχι. -2011 στον Γιώργο Αυτιά
● Θα δώσουμε προτεραιότητα στην αποπληρωμή των δόσεων προς το Δ.Ν.Τ . Δεν θα γίνουμε η πρώτη χώρα,(μέγιστο, τρισάθλιο και ελεεινό ψέμα), που δεν θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς το Δ.Ν.Τ. Θα φτύσουμε αίμα, αν χρειαστεί να το πράξουμε μόνοι μας και θα το πράξουμε -2016
● Θα πρέπει η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί απέναντι στις δικτατορικού τύπου απειλές Σόϊμπλε διότι αν δεν το κάνουμε η πτώχευσή μας θα συνεχιστεί στο διηνεκές. -Παπαδάκης ΑΝΤ1 Δεκέμβριος 2014
● Είναι πολύ πιθανή μία ρήξη με τους εταίρους -Καθημερινή 11-02-2015
● Είπα στον Τσίπρα: Είσαι εντελώς ηλίθιος -Εκπομπή Παραπολιτικά 18/01/ 2018
● Θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στο διηνεκές -Ειδήσεις 6/04/ 2015

Αυτόν λοιπόν τον άνθρωπο τα Μ.Μ.Ε έχουν παρουσιάσει ούτε λίγο ούτε πολύ ως επαναστάτη και αυτός δεν τους χαλάει το χατήρι.

Άλλο πράγμα όμως γιαννάκη να παριστάνεις τον επαναστάτη συνεπικουρούμενος από κάθε σκουλήκι που η μοίρα το έφερε να συρθεί στα ιερά τούτα χώματα κι άλλο να κανιβαλίζεις την μνήμη ενός νεκρού που έδωσε έναν πραγματικό αγώνα, από όποια πλευρά και να το δει κανείς και εκτελέστηκε για τις ιδέες του οι οποίες δεν άλλαζαν ανάλογα με τον οικοδεσπότη δημοσιογράφο ή τον αστυνομικό ή τις ομάδες που είχε απέναντί του.

Καλή επιτυχία γιαννάκη και ως ηθοποιός. Μόνο μία τελευταία χάρη, μιάς και έχω να κάνω με «έναν εκ των σπουδαιοτέρων επιστημόνων».

Μετάφρασέ μου σε παρακαλώ την λέξη φιλότιμο

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο