Μη των εντολοδόχων τους κύκλους τάραττε…

Μη των εντολοδόχων τους κύκλους τάραττε…


της Ευαγγελίας Τυμπλαλέξη

Χρειάζεται οι 17ηδες να έχουν αναδρομική-ιστορική Μνήμη;; 
Χρειάζεται οι 50ηδες να έχουν αναδρομική-ιστορική Μνήμη;; 
Λες να έχει δίκιο ο Κούλης κι αδίκως να τον περιγελά η ομήγυρη… 

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Ανθρωπότητα συγκλονισμένη απ’ τις θηριωδίες που υπέστη και οι οποίες εγγράφηκαν με ανεξίτηλα γράμματα στο πρωτόπλασμά της, ατένιζε αγέρωχα το μέλλον υποσχόμενη στον εαυτό της την εμπέδωση των αποτελεσμάτων των ειδεχθών τακτικών επικυριαρχίας Ανθρώπου σε Άνθρωπο και επιδιωκόμενη αποφυγή επανάληψής τους. Οι λαοί θα μπορούσαν να πάψουν να είναι έκδοτοι στη φτώχεια, αν η πολιτικό-οικονομική προοπτική της χώρας τους εισερχόταν σε τροχιά κοινωνικοποίησης των ορυκτών πόρων και κομβικών πηγών πλούτου υπό τη ρύθμιση αναπτυξιακών ρυθμίσεων. Κατ’ επέκταση αυτό διασφάλιζε τη διοχέτευση των κονδυλίων σε υλοποίηση δημοσίων υποδομών-επιδότηση μικροεπιχειρήσεων-σύσταση ισχυρών συνδικάτων προς διεκδίκηση αξιοπρεπούς μισθολογίου. Η εφαρμογή ανάλογων ευφυών τακτικών συνιστούσε την έργω τεκμηρίωση απάλειψης της ταξικής διάκρισης και σμίκρυνσης του ανοίγματος της ψαλίδας μεταξύ Πρώτου και Τρίτου Κόσμου.

Πριν ωστόσο αλέκτωρ λαλήσει τρεις της Ελευθερίας τις ιαχές, ανησυχίες εμβόλιζαν τα υψηλά ιστάμενα στελέχη των Εταιρειών, αφού όφειλαν να αναδιανέμουν τον μεγεθυμένο παραγόμενο πλούτο. Κι επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»:

• το 1942 ιδρύεται το Inter-American Defense Board, το οποίο επωμίζεται τον έλεγχο των Σωμάτων Ασφαλείας.

• την ίδια χρονιά συστήνεται το American Financial and Economic Advisory Committee, για τον έλεγχο της Οικονομίας της Λατινικής Αμερικής με επικεφαλής τον Νέλσον Ροκφέλερ του μονοπωλίου παραγωγής, διύλισης, μεταφοράς και μάρκετινγκ πετρελαίουStandard Oil.

• το 1944 καταρτίζεται η Παγκόσμια Τράπεζα για τον έλεγχο της διάθεσης των εσόδων της κάθε χώρας.

• το 1945 σχηματίζεται το International Monetary Fund, το γνωστό μας ΔΝΤ.

Η παρεούλα, της οποίας προτασσόμενο όραμα ήταν η πάταξη της επανεμφάνισης του Φασισμού – η απορρόφηση των οικονομικών κλυδωνισμών με γνώμονα την παγκόσμια σταθεροποίηση – την ποδηγέτηση της χρηματοικονομικής κερδοσκοπίας, μετεξελίσσεται άρδην σε γιάφκα μαστροπών και επιδίδεται στην πρακτική του opendoor, δηλαδή στην ακούσια συνήθως-εκούσια σπανίως εισδοχή των χωρών στον μνημονιακό ολοκληρωτισμό. Εν έτει 1946 και μετά τη Διάσκεψη στο Τσαπουλτεπέκ στο Μεξικό, οι ΗΠΑ συγκροτούν τη «School of the Americas=SOA=Σχολή της Αμερικής», η οποία επιφορτίζεται με το καθήκον της τροχοπέδης στον διαμοιρασμό των παγκόσμιων εσόδων προς όφελος μιας Ολιγαρχίας, «ορατής τε αόρατης»! Ωστόσο δεν ήταν πανεύκολο η ίδια η Wall Street ως σύλλογος «εκλεκτών συνδαιτημόνων» να διαγκωνίζεται φανερά για τα διαφιλονικούμενα κέρδη ανά τον Πλανήτη. Συνακόλουθα αναλαμβάνει τη σκυτάλη η Επιστήμη, της οποίας κάθε ρήση αποτελεί κι ένα θέσφατο με «επίχρισμα ακαδημαϊκής αμεροληψίας», τουτέστιν η Σχολή του Σικάγου και δια στόματος του «έγκριτου και λαμπρού» Μίλτον Φρίντμαν, του οποίου μονολιθικό μήνυμα ήταν η «επαναφορά στον ίσιο δρόμο των χωρών που τον είχαν χάσει!», δηλαδή στον δρόμο του νεοσυντηρητισμού-νεοφιλελευθερισμού μέσα απ΄ τη σύμπηξη «κατάλληλων δεξαμενών σκέψεως» στους χώρους διδασκαλίας, Πανεπιστήμια!! Στο ίδιο μήκος κύματος ο George Kennan, πνευματικός πατέρας του Σχεδίου Μάρσαλ και του Δόγματος της ανάσχεσης, το οποίο πραγματευόταν με τρόπο εφιαλτικά αριστοτεχνικό τον υπόγειο πολιτικό Πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ-ΕΣΣΔ, ορμήνευε ευθαρσώς:

«Θα πρέπει να πάψουμε να μιλάμε για ασαφείς και εξωπραγματικούς αντικειμενικούς σκοπούς, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα-η ανύψωση του βιοτικού επιπέδου-ο εκδημοκρατισμός. Πρέπει απλώς να ενεργούμε βάσει καθαρά εξουσιαστικών εννοιών».

Ο GeorgeKennan με τα δύο κείμενά του «Μακροσκελές Τηλεγράφημα», Φεβρουάριος 1946, και «Οι πηγές της σοβιετικής συμπεριφοράς», Ιούλιος 1947, πέτυχε ανάρρηση στην κορωνίδα της ιεραρχίας του State Department και στάθηκε υπέρμαχος της τακτικής του «Διανοητικού Ιμπεριαλισμού» δια της μυήσεως των λαών σε μεθοδευμένα ιδεολογήματα, της απαθούς προσβάσεως αυτών σε υλικές ανέσεις και κατ’ εφαπτομένη υποδούλωσή τους. Και όπου δεν μπορούσε να πίπτει Λόγος, έπιπτε σαφώς η ράβδοςμε τη μεσολάβηση βίαιων στρατοκρατικών επεμβάσεων.

Επέστρεφαν κι η Γη έτρεμε…

Οι αδερφοί Ντάλες, στέλεχος ο ένας στην Εταιρεία Νομικών Συμβούλων Sullivan & Cromwell που εκπροσωπούσαν επισταμένως μεγαλοκολοσσούς, όπως J.P. Morgan & Company – International Nickel Company – Cuban Sugar Care Corporation – United Fruit Company, Υπουργός Εξωτερικών του Αϊζενχάουερ ο άλλος, «γλίστρησαν με ελαφρά πηδηματάκια» στο πάνω διάζωμα της ιεραρχίας στη CIA, ώστε να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή οι «συμμορφώσεις» και η «τήρηση ευπείθειας» στους «απείθαρχους». Μία ελίτ φοιτητών απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης συνέρρεε στη σχολή του Σικάγου, η οποία δίδασκε την πλήρη αποδιάρθρωση της αυτόνομης οικονομίας με μονοδιάστατη εμμονή. Πολλοί απ’ τους «Ελίτ» διορίστηκαν σε σημαντικά οικονομικά αξιώματα κι έκαναν συχνά-πυκνά βολτούλες-συνομιλίες στο οβάλ γραφείο, με γραβατούλα και κοστουμάκι. Δημιουργούνται τα μισθοφορικά Τάγματα Θανάτου, τα οποία χαίρουν ιδιαίτερων οικονομικών προνομίων, ώστε στο πέρασμά τους να έχουν άλλοθι για τις αποψιλώσεις δασών – πυρπολήσεις χωριών – σφαγιασμό χωρικών – βιασμούς ανυπεράσπιστων – καταστροφές εργοστασίων παραγωγής ενέργειας – φυλάκιση και βασανισμούς πολιτικών κρατουμένων. Αλλεπάλληλα πραξικοπήματα ακολούθησαν με σαρωτική επιστασία υπό την αιγίδα της Εταιρειοκρατίας και εν ονόματι του «Νόμου» και της «Δημοκρατίας»!!!

1) Πρώτοι στο στόχαστρο μπήκαν: 

• το Ιράν, στο έδαφος του οποίου διαδραματίστηκε η «επιχείρηση Αίας» καταστρωμένη απ’ τη σύμπλευση ακροδεξιών απόψεων μεταξύ ΗΠΑ – Γηραιάς Αλβιόνας με στόχο την επαναφορά του Σάχη.

• η Γουατεμάλα, η οποία έχει υποστεί το «πραξικόπημα της μπανάνας» με σκοπό την οικονομική επικυριαρχία της United Fruit Company, κάτι που στάθηκε όμως αφορμή για την αυτονόμηση της Κούβας. Η φρίκη δεν ανιχνεύει τα όριά της όταν μελετούμε την εκ των υστέρων έκθεση του ΟΗΕ το 1991 για την ίδρυση των «σπιτιών κοιτίδων», μέσα στα οποία φυλακίζονταν παιδιά με σκοπό την -πάχυνσή τους- αφαίρεση και πώληση στην Αγορά των οργάνων τους.

2) Ακολουθούν: 

• το σχέδιο «Φοίνιξ», το οποίο επινοείται απ’ τη CIA για να πειθαρχήσει τους ανυπόταχτους Βιετκόνγκ. Ανδράποδα του ίδιου του Βιετνάμ λειτουργούν ως ανώνυμοι πληροφοριοδότες επ’ αμοιβής βεβαίως-βεβαίως. Μαζικές δολοφονίες και βασανισμοί πολιτικών κρατουμένων, αριθμός των οποίων ξεπερνά τις 300.000 χιλιάδες.

• η απαράμιλλης αγριότητας επέμβαση στην Ινδονησία. Ο Σουκάρνο στη Τζακάρτα ήταν αποφασισμένος να διαφυλάξει την οικονομία της χώρας κι έκρινε πως μόνο η διακοπή της επικοινωνίας με ΔΝΤ – Παγκόσμια Τράπεζα θα δημιουργούσε την ανάλογη προσφορότητα. Πρόκειται για έναν εθνικιστή που ωστόσο βρισκόταν σε σύμπνοια αγαστή με τον κομμουνιστικό φορέα της περιοχής προς αναδιανομή του πλούτου στη βάση. Ο Σουχάρτο παίζει τον κρυμμένο άσσο στο μανίκι της CIA ως στρατιωτικό της τσιράκι. Με τη σύμπραξη των δύο και με ενατένιση στην ανατροπή Σουκάρνο δρομολογούνται φόνοι περίπου ενός εκατομμύριου ανθρώπων. Οι αυτουργοί των εγκλημάτων προέρχονται από φοιτητές των Θρησκευτικών Σχολών κι εκπαιδευμένους απ’ τα Σώματα Ναυτικού. Τα πτώματα πετιούνται κατά χιλιάδες σε ποτάμια, σε σημείο που να παρεμποδίζονται οι μεταφορές των πλοίων. Το ίδρυμα Φορντ χρηματοδοτούσε την «καταρτισμένη αφρόκρεμα» του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ, η απόβαση της οποίας θα υλοποιούσε την αριστοτεχνική δόμηση των σφετερισμών του εθνικού πλούτου.

το σχέδιο «Κόνδωρ» ενορχηστρώνει τη βάναυση υποταγή των Χιλή – Αργεντινή – Βραζιλία – Παραγουάη – Βολιβία – Ουρουγουάη – Ισημερινός, των οποίων οι εθνικές οικονομίες εκτόξευαν τον δείκτη ανάπτυξής τους εκπληκτικά ευχάριστα για τους Πολίτες αλλά δυσάρεστα για Υπουργείο Εξωτερικών – Παγκόσμια Τράπεζα – Επιτελείο πολυεθνικών Εταιρειών των ΗΠΑ, που δεν μπορούσαν να βουτήξουν το δάχτυλο στο μέλι. Δολοφονίες εν ψυχρώ ηγετών – διανοουμένων – αντιφρονούντων διαπράττονται υπό την ανοχή-συνδαύλισμα «εξεχουσών προσωπικοτήτων». Ο Μακναμάρα, πρόεδρος της Ford Motor Company ηγείται του σχεδιασμού του Ford Falcon=το μπλε αυτοκινητάκι στη θέα του οποίου έτρεμαν οι περαστικοί, αφού όποιος το επέβαινε δια της βίας δεν ξαναφαινόταν σε προσώπου γης.

Ο Rodriguez Lara, δικτάτορας του Ισημερινού, ο οποίος υπέγραψε την πλήρη δωροδότηση των κοιτασμάτων πετρελαίου της χώρας σε αμερικανικές πολυεθνικές.

Οι Rafael Videla και Galtieri Castelli, υπεύθυνοι για χιλιάδες ανοσιουργήματα στην Αργεντινή. Η ομάδα θανάτου=Batallonde Inteligência 601 ασχολήθηκε με συντονισμένες δολοφονίες «διαπρέποντας στη δημόσια και ιδιωτική φρίκη, σπέρνοντας τον τρόμο φανερά, ώστε να γνωρίζει ο πολίτης το συμβαίνει. Εν παραδείγματι ένας άνδρας σπρώχτηκε από ένα Ford Falcon, δέθηκε στο γνωστό μνημείο του Μπουένος Άιρες, τον ύψους 67,5 μέτρων λευκό οβελίσκο, και δολοφονήθηκε με πολυβόλα σε κοινή θέα.

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: οποιαδήποτε αντίσταση ισοδυναμούσε με θάνατο.» σύμφωνα με τις ρήσεις της Naomi Klein στο εξαιρετικό βιβλίο «Το δόγμα του σοκ». Ο Hugo Banzer, υπό τη δικτατορία του στη Βολιβία δημιουργούνται οι «θάλαμοι τρόμου». Και αποκορύφωμα το πραξικόπημα του Πινοτσέτ στην Χιλή, όπου «αληθινός εγχώριος εχθρός απεδείχθη ο Στρατός. Σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένη αναφορά της CIA μετά την εξόντωση του Αλιέντε, 13.500 Χιλιανοί πολίτες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα δύο τεράστια Στάδια του Σαντιάγκο. Ο θάνατος αντικατέστησε το ποδόσφαιρο ως δημόσιο θέαμα. Κουκουλοφόροι καταδότες περιφέρονταν στις κερκίδες υποδεικνύοντας τους αντιφρονούντες, οι οποίοι σέρνονταν απ’ τους στρατιώτες στα αποδυτήρια και στα θεωρία των επισήμων, που είχαν μετατραπεί σε θαλάμους βασανιστηρίων. Τα άψυχα σώματα εγκαταλείπονταν στα κράσπεδα των αυτοκινητοδρόμων ή στα λασπωμένα κανάλια της πόλης».

• η καταστρατήγηση του κινήματος της Αλληλεγγύης στην Πολωνία, το οποίο απαριθμούσε εκατομμύρια μέλη εργατών που κατήγγειλαν διαφθορά της κομμουνιστικής γραφειοκρατίας και ζητούσαν εργασιακά προνόμια και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Η αυτοκρατορία της Μόσχας κλονιζόταν, διότι δεν υπήρχε έρεισμα αποδεικτικής παραπομπής των μελών της «Αλληλεγγύης» σε ακροδεξιό μόρφωμα Καπιταλισμού, όπως συνήθιζε να κατηγορεί τα άτομα ακτιβιστικών εστιών. Εν τοιαύτη περιπτώσει ήταν πασιφανής η προέλευση των εξεγερμένων, άνθρωποι με σφυριά στα χέρια και καρβουνόσκονη στο πρόσωπο, ένα συνειδητοποιημένο προλεταριάτο, που απαιτούσε δημοκρατική αυτοδιαχείριση των εργοστασίων – αποκέντρωση των εξουσιαστικών επιχειρήσεων – συμμετοχική κι όχι γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου. Ένα γεγονός πολλαπλής ερμηνείας: οι μεν αριστερόστροφες παρατάξεις το έθεταν στη φαρέτρα τους ως απολυτρωτικό ένεκα των εγκλημάτων του Σταλινισμού και του Μαοϊσμού, οι δεξιόστροφες παρατάξεις αρέσκονταν να το συγκαταλέγουν στην επιχειρηματολογία τους περί Βίας, που έφερε ενδεικτικά εξ Αριστερών. Το Παπικό Κράτος έδραττε την ευκαιρία να ανακάμψει ενάντια στον κομμουνιστικό αθεϊσμό.

Και βέβαια Θατσερισμός-Ρεϊγκανισμός διέβλεπαν τις ρωγμές στην σοβιετική αρματωσιά, πράγμα που αργότερα θα οδηγούσε στην κατάρρευση της ΕΣΣΔ – την πτώση του Τείχους. Οι Αλληλέγγυοι ανέβηκαν στο βάθρο της εξουσίας περιχαρείς αγνοώντας τον Ιντιάνα Τζόουνς του ΔΝΤ που καραδοκούσε. Ο Λευκός Οίκος έδινε το πράσινο φως για «σιγοκαψάλισμα της νέας προσπάθειας», επειδή οι περιοχές του ανατολικού Μπλοκ συνιστούσε παρθένες αγορές, οι Εταιρείες θα λυμαίνονταν ανέγγιχτο χρήμα δια μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, κι αυτό ήγειρε ήδη μιαν αβάσταχτη ηδονή στα σαρκοβόρα θηρία που αλυχτούσαν. Οι Πολωνοί εργάτες είδαν τον Βαλέσα ανεβασμένο στους φράχτες να παραληρεί για Ελευθερία και τώρα έβλεπαν τον Μαζοβιέτσκι να ανακοινώνει στο Κοινοβούλιο αποκρατικοποίηση της Βιομηχανίας – δημιουργία Χρηματιστηρίου – δημοσιονομική περιστολή δαπανών.

• παράλληλα διενεργούνται τα στρατιωτικά πραξικοπήματα σε χώρες της νότιας Ευρώπης, Ελλάδα – Ισπανία – Πορτογαλία. Οι «Γκοτζαμάνηδες» που επιδαψίλευσαν τιμές μέχρι το χώμα στον γερμανό κατακτητή περιπολούσαν εκ νέου πάνω στα τρίκυκλα σπέρνοντας τον τρόμο και οι Παιδουπόλεις της Φρειδερίκης, αναβίωναν στις εξορίες σε ξερονήσια. Το 1952 εκτελούνται με απόφαση Στρατοδικείου οι Μπελογιάννης – Αργυριάδης – Καλούμενος – Μπάτσης ένεκα της «κατασκοπευτικής» δράσης τους λόγω του εντοπισμού ασυρμάτων απ’ το αεροπλανοφόρο «Φρ. Ρούσβελτ», το οποίο είχε καταπλεύσει στο Φάληρο. Μεταξύ των Δικαστών είναι ο Γ. Παπαδόπουλος, αρχηγικό μέλος της επιγενέστερης Δικτατορίας των Συνταγματαρχών. Το βιβλίο «Η βαριά Βιομηχανία στην Ελλάδα», έργο σταθμός για τον πλούτο της Ελλάδας που δύναται να την καταστήσει ανεξάρτητη, γράφεται απ’ τον Μπάτση, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του σπουδές νομικού – οικονομολογικού χαρακτήρα. Ο βασιλιάς Παύλος παρ’ όλη την αρμοδιότητά του προς απόδοση χάριτος και την προσωπική σχέση με τον φιλομοναρχικό ναύαρχο πατέρα του Δημήτρη Μπάτση, ακολουθεί πιστά τας διαταγάς των ανωτέρων, διότι και οι Βασιλείς έχουν τους ανωτέρους. Παράλληλες συλλήψεις εκλεγμένων στελεχών της ανερχόμενης ΕΔΑ. Βασανιστήρια και ανακρίσεις τελούνται υπό τις τεχνοτροπικές ευλογίες Αμερικανών Αξιωματούχων, σε συνεργασία με τη Γενική Ασφάλεια. Περίπου ένα χρόνο μετά δολοφονείται ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο οποίος θέλησε να συμμετάσχει σε πορεία για την Ειρήνη, η έκβαση της οποίας δεν τελεσφορούσε αφού παρακρατικοί άξονες προπηλάκιζαν τους προσερχομένους. Στο τρίκυκλο που τον «παρέσυρε τυχαία», όπως απεφάνθη η Δικαιοσύνη δια της αποφάσεως του Μικτού Ορκωτού Κακουργοδικείου Θεσσαλονίκης τρία έτη μετά, επιβαίνοντες ήσαν Σπύρος Γκοτζαμάνης και Μανώλης Εμμανουηλίδης, οι οποίοι άφησαν τον νεκρό αιμόφυρτο στο οδόστρωμα και χωρίς τον παραμικρό ανασταλτικό φραγμό από Αστυνομικούς παρακείμενα σταθμευμένοι.

Και πολλά άλλα παραδείγματα, τα οποία μπορεί να αναζητήσει ο αναγνώστης σε σπουδαία βιβλιογραφία που υπάρχει.

Ο υποστράτηγος στο Σώμα των Πεζοναυτών Smedley Butler υποστήριξε: «στα 33 χρόνια της στρατιωτικής μου θητείας έπαιξα κυρίως τον ρόλο του μπράβου των μεγαλοεπιχειρηματιών-της WallStreet-των Τραπεζών. Εν συντομία ήμουν ένας τυχοδιώκτης, ένας γκάγκστερ του Καπιταλισμού. Βοήθησα να καταστούν τα εδάφη ασφαλέστερα για τα αμερικανικά συμφέροντα». Λίγο πριν πεθάνει ωστόσο και αφού είχε συνεργήσει σε όλα αυτά εγκλήματα. Μπροστά στον Θάνατο οι Θνητοί δεν μετανοούν, απλώς φοβούνται για την Κρίση των Ουρανών, ακόμη κι αν δεν πιστεύουν σε ανάλογες θρησκοληψίες…

Η πομπώδης ονομασία…

Και ξαφνικά το 1989 γκρεμίζεται το τείχος του Βερολίνου! 

Ανέγερση-Ισοπέδωση ενός τείχους δεν είναι μία απλή υπόθεση, διότι αντικατοπτρίζει παγίωση ή αναθεώρηση γεω-στρατηγικών διαπραγματεύσεων. Η ανασύσταση του γερμανικού εδάφους θα σημάνει αφ’ ενός αναζωπύρωση αλυτρωτικών διαθέσεων του Ναζισμού, αφ’ ετέρου ανάφλεξη του επεκτατισμού και συνακόλουθα τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Άλλως ειπείν τον πλήρη έλεγχό της από τις Υπερπόντιες Κραταιές Δυνάμεις. Μία ύστατη προσπάθεια αναχαίτησης ήταν η νομισματική ένωση. Το ενιαίο νόμισμα θα άνοιγε διαύλους εμπορικής επικοινωνίας προς όφελος της Γερμανίας στο ευρωπαϊκό έδαφος και η διαπλάτυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την υπαγωγή πολλών κρατών στο ενιαιοποιημένο πλαίσιο θα αντιρρόπιζε τον καλπασμό της. Στην πρώτη η επικέντρωση στη διπολικότητα του Ψυχρού Πολέμου, μεμβράνη οικονομικής άνθησης εμπορίου όπλων – αναστολής γεω-πολιτικών πυροδοτήσεων. Στη δεύτερη ο διαμελισμός της ΕΣΣΔ συνιστά το πράσινο φως για πολιτική – κοινωνική – οικονομική μονολιθικότητα. Δικαιωματικά οι ΗΠΑ δεν αποκαλούνται έκτοτε Υπερδύναμη αλλά Πλανηταρχία.

Η ΕΣΣΔ λοιπόν διαλύεται και το απαρτχάιντ διακυβεύεται, απολυταρχίες ετών κατακρημνίζονται. Πόλεμοι παύουν πυρ ή κηρύσσουν ανακωχή. Η μεταπολιτευτική περίοδος αρχίζει στα ευρύτερα όριά της, κι όχι στο στενό πλαίσιο της ελληνικής επικράτειας. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι προ των πυλών. Πρόκειται για μια όμορφη και σφριγηλή κυρία που ονομάζεται Δημοκρατία!!

Ο Κόσμος είναι το ίδιο νόμισμα αλλά με δύο διαφορετικές όψεις. 

Στο αναπτυγμένο και αναπτυσσόμενο διάγραμμα σκιαγραφείται η θεραπεία της άκρατης πλησμονής αγαθών, τα οποία προέρχονταν δια μέσω δανεισμού, είτε ατομικού είτε κρατικού-δημόσιου.Τα πακέτα, Ντελόρ και μη, δεν προσγειώνονταν στην Ελλάδα λόγω της πρόθεσης των Δυνάμεων προς εκσυγχρονισμό αλλά προς υποδούλωση. Το ψάρι σίγουρα βρωμάει απ’ το κεφάλι. Στην Ελλάδα τα σκάνδαλα εκατομμυρίων περνούν πάνω απ’ το κεφάλι μας μυώντας μας σε μία άνευ προηγουμένου ανοσία. Οι ρομαντικοί επαναστάτες του σοσιαλισμού αλλάζουν στρατόπεδα διαψεύδοντας τα οράματα που οι ίδιοι προώθησαν για να εμπλακούν μαζί με την κομματική αυλή τους στο φαύλο σύστημα της Εξουσίας. Για να επαληθευτεί πως το ιδεολογικό πρόσημο των παρατάξεων δεν αποτελεί ενδεικτικό σηματωρό διαθέσεων αλλά κατ’ επίφαση υστεροβουλία προς υπεράσπιση των οικονομικών μονοπωλίων των Ελίτ. Έτσι γίναμε όλοι κοινωνοί:

• του σκανδάλου εισαγωγής του γιουγκοσλάβικου καλαμποκιού από Εταιρεία, της οποίας τα κέρδη υπερέβαιναν το 1,5 εκατομμύρια δολάρια αλλά στα παραστατικά εμφανίζονταν ως ένα εκατομμύριο δραχμές!! Οι Υπουργοί Αθανασόπουλος – Κουτσόγιωργας – Τσοβόλας – Πέτσος δικάστηκαν αλλά είτε εξαγόρασαν την ποινή είτε δεν την εξέτισαν.

• των παράνομων τηλεφωνικών υποκλοπών επί Τόμπρα, αμφιλεγόμενων κομματικών πεποιθήσεων κι ανεξαρτήτως του επικαλύμματος.

• του «αγώνα» του Κοσκωτά που μόλις στα 25 του είχε «αυτοδημιούργητα» καταφέρει να κατέχει το 56% της τράπεζας Κρήτης και αναλάμβανε καθήκοντα Διευθυντή συναλλάγματος επί Πρωθυπουργίας Καραμανλή το 1979. Η πρωθυπουργία Παπανδρέου δεν ανέκοψε καθόλου την «αξιοκρατική ανάρρηση» του φέρελπι άνδρα, ο οποίος ως το 1987 διηύθυνε την ΠΑΕ Ολυμπιακός και στην τράπεζα Κρήτης είχαν κατατεθεί 13 δις δραχμές από ελληνικές ΔΕΚΟ. Η φωτογραφική τροπολογία γνωστή ως «Κουτσονόμος» παρείχε απεριόριστη ευχέρεια κινήσεων για πλαστογραφίες – φορολογικά αδικήματα – παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος. Η υπεξαίρεση ανερχόταν εν τέλει στο ποσόν των 33,5 δις δραχμών. Η σύμπραξη Νέας Δημοκρατίας-Αριστεράς στην κυβέρνηση του βρώμικου ’89 κατέληξε σε αθωώσεις ως επί τω πλείστων.

• Την καταβαράθρωση του χρηματιστηρίου επί Σημίτη – την υπόθεση Βατοπεδίου – την υπόθεση Siemens-τα εξοπλιστικά – το κλείσιμο της Βουλής επί Καραμανλή – το ψήφισμα των Μνημονίων επί όλων ανεξαιρέτως των κομματικών φατριών και ων ουκ έστιν αριθμός.

Ευθύνη τεράστια οι κυβερνώντες, οι οποίοι σίγουρα πήραν τη μερίδα του λέοντος. Ευθύνη και ο λαός, ο οποίος υπέπεσε στο σφάλμα του προσωπικού δανεισμού αεροβατώντας σχετικά με τις οικονομικές ικανότητες-δυνατότητές του, αφού θεώρησε πως θα εισέλθει σε τροχιά χλιδής. Η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα ήταν δυστυχώς ευεπίφορη, αφού η εμπεδωμένη αυτοπειθαρχία δεν συνιστά χαρακτηριστικό του. Τις τελευταίες δεκαετίες, για να μην πω εκατονταετίες, με διάφορες μεθόδους – σύντονες κινήσεις πέρασε η κυτταρική πληροφορία του οχαδερφισμού στο πρωτόπλασμά του. Τοιουτοτρόπως φτάσαμε στον ακρωτηριασμό της συνείδησης. Πως να αναμένουμε επαναστατική ενόρμηση από ανθρώπους, οι οποίοι είναι εμποτισμένοι με το αφιόνι της καλοπέρασης, που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει στέρηση, που δεν είναι διαθέσιμοι να αφήσουν απ΄ τα μάτια ούτε την άκρη της οικίας τους, πόσο μάλλον των ωκεανών τους, κι ας θυμηθούμε το ρητό του Πλάτωνα «Δεν μπορείς να ανακαλύψεις νέους ωκεανούς αν δεν έχεις το κουράγιο να χάσεις την ακτή από τα μάτια σου». Και για να επιμείνουμε ας αναφέρουμε και τη ευστοχότατη ρήση του R. Jaccard απ’ το βιβλίο του «Η εξορία μέσα μας», η οποία ισχυρίζεται πως «…πρόκειται για τον τύπο του ανθρώπου που έχει υλοποιηθεί ιστορικά – που έχει μαζοποιηθεί στη σύγχρονη εποχή. Ικανοποιημένος με την ευτελή του μόρφωση – τις ασήμαντες αρετές του – την ευτυχία που του προκαλεί η μέτρια τοξικομανία. Ένας άνθρωπος αδύναμος – αφοπλισμένος – ευνουχισμένος – απομονωμένος. Ένας άνθρωπος της ψυχρής Τεχνολογίας και των κομματιασμένων συναισθημάτων. Είναι ο άνθρωπος που έχει εξοριστεί μέσα στον ίδιο του τον εαυτό. Σχιζοειδικός έξω απ’ τους τείχους του ψυχιατρείου – σχιζοφρενικός μέσα σ’ αυτούς»…

Στο διάζωμα των «υποανάπτυκτων» συνεχίζονται οι ίδιες δοκιμασμένες πρακτικές ιμπεριαλιστικού ελέγχου μέσω του αφανισμού και του δόγματος του σοκ.

• Η Σομαλία, μήλον της Έριδος στη σκακιέρα των συμφερόντων αφέθηκε στη τύχη της. Δεν είναι η ξηρασία, η οποία δημιουργεί τα χιλιάδες υποσιτισμένα κορμιά. Το έδαφός της συνιστά «το επίκεντρο της δράσης των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, όσον αφορά τόσο την παρακολούθηση και τον έλεγχο αλλά και τον ανεφοδιασμό πεδίο». ΗΠΑ και ΕΕ έχουν προσγειώσει εκεί την TFG οργάνωση εκπαίδευσης σωμάτων Στρατού και Αστυνομίας και υποδαυλίζουν την ένταση μεταξύ σκληροπυρηνικών «ισλαμιστών-απελευθερωτών». Στην ουσία οι Μυστικές Υπηρεσίες επί της προεδρίας Ομπάμα στήνουν φυλακές υψίστης ασφαλείας σε κατεχόμενα εδάφη με σκοπό τον έλεγχο της Αφρικανικής Ηπείρου. Τα κονδύλια βοήθειας που εξαγγέλλονται κατά καιρούς από ΟΗΕ καταλήγουν στον κορβανά Εταιρικών Κολοσσών που δραστηριοποιούνται υπό τον μανδύα των ανθρωπιστικών ΜΚΟ. Δεν έχει αλλάξει κάτι σαφώς με την άνοδο του Trumpστον θώκο, για τον απλό λόγο πως η Αμερική, όπως και οι πολίτες της δεν βλέπουν τίποτ’ άλλο εξόν της Πλανηταρχίας της Αμερικής.

• Η υφαρπαγή της καλλιεργήσιμης γης απ’ τους αυτόχθονες στην Αιθιοπία, η οποία υπάγεται στο πείραμα απόσπασης ιδιοκτησίας. Στην περιοχή τρώνε με χρυσά κουτάλια επιχειρηματίες από Σαουδική Αραβία-Πολυεθνικές κτηματομεσιτικές ευρωπαϊκών συμφερόντων-κερδοσκοπικές επενδύσεις αμερικανικών Πανεπιστημίων όπως Χάρβαρντ. Οι «ήσσονος-μηδαμινής» αξίας χωρικοί εκδιώκονται από τα Σώματα Ασφαλείας, που μόνο για διάσωση παλεύουν!! ενώ τον γύρο του Κόσμου κάνουν εικόνες των ντόπιων «αντιφρονούντων ανταρτών».

Συρία-Ιράκ-Παλαιστίνη-Αφγανιστάν, όλα τόσο γνωστά!!

Η Δημοκρατία «Είναι μια πομπώδης ονομασία για κάποιο ανύπαρκτο πράγμα.», όπως διατυπώνει με απλοϊκή ευγλωττία ο Ιταλός συγγραφέας G. Sartori

Το ψέμα που γίνεται αλήθεια…

Στις 7 Ιουλίου 1986 βρέθηκε ένα έγγραφο με τίτλο «Σιωπηλά όπλα για Αθόρυβους Πολέμους»=«Silent Weapons for Quiet Wars», του οποίου το περιεχόμενο αποδεικνύει τη συνωμοσία των προσχεδιασμένων πολέμων χαμηλής και ισχυρής εντάσεως, διότι σύμφωνα με το οποίο συντονισμένες ενέργειες θα μετέφεραν τον γενικότερο πλούτο απ’ τα χέρια των αδαών=ανοργάνωτες κι ανεύθυνες μάζες στην κατοχή των ολίγων=οι έχοντες πειθαρχία κι αίσθημα ευθύνης. Ας θυμηθούμε τους άριστους της Αρχαιότητας σ’ αυτό το σημείο. Πρώτο εργαλείο που αποφασίστηκε να ήταν σαφώς αυτό της Εκπαίδευσης. Στις κατώτερες τάξεις δίνεται η χειρότερη «γνώση», ώστε ο αποπροσανατολισμός να επιτελείται και ταυτοχρόνως να ανορθώνεται τείχος αδιαπέραστο ανάμεσα στην προσλαμβάνουσα γνώση απ’ τις ελιτιστικές συνομαδώσεις.

Και αυτό αφορά σε όλες τις βαθμίδες. Αδίκως καυχιόμαστε οι κοινοί θνητοί για «μόρφωση» και καμαρώνουμε σαν σκεπάρνια γύφτικα για την εξειδίκευση που λαμβάνουμε στα ιδρύματα. Άλλο ισχυρό χαρτί είναι η χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ο απόλυτος έλεγχος της πληροφορίας, πράγμα που επιτυγχάνεται δια μέσω της προώθησης μιας επίπλαστης πολυχρωμίας κι ενός ψευδεπίγραφου πλουραλισμού. Στην ουσία η πληροφορία ελέγχεται από συγκεκριμένα lobby: «Sony – Viacom+CBS – Time Warner – New Corporation+Fox-ABC, «στις οποίες ανήκει περισσότερο απ’ το 80% της παγκόσμιας μουσικής αγοράς – των μεγαλύτερων δορυφόρων που εκπέμπουν διεθνώς – του μεγαλύτερου ποσοστού εκδόσεων βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών παγκοσμίως – της πλειοψηφίας εμπορικών καλωδιακών καναλιών διεθνώς», σύμφωνα με τον κύριο Βελόπουλο στο βιβλίο του «Χρεοκοπία και Κερδοσκόποι». Με δύο σμπάρους λοιπόν δισεκατομμύρια τρυγόνια, αφού το χαμηλό επίπεδο κριτικής ικανότητας ποδηγετεί πάσα αναθεώρηση – προβληματισμό – οργάνωση – αντίδραση.

Η Μόδα προσανατολίζει – Η Επιστήμη πειθαναγκάζει – Η Εξουσία νομοθετεί – Οι λαοί εκτελούν σαν ενεργούμενα, και ως γνωστόν τα ενεργούμενα της κάθε μηχανής-μηχανισμού εφαρμόζουν εκόντα ή άκοντα. Τα μηχανοποιημένα τέρατα στον Κινηματογράφο ή στα video-games μας προετοιμάζουν για ομφαλοσκοπική διάθεση. Ενωτίζεται ο δέκτης τη συμπεριφορά του avatar, ο οποίος αποσυναρμολογείται – εμβολιάζεται με εμφυτεύματα εντοπισμού.

Στο όνομα της ασφάλειας – Στο όνομα του κινδύνου της Παγκόσμιας αναμέτρησης τα νομοθετήματα παγιώνουν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω απ’ το ιδανικό της Ελευθερίας. Κι ενώ στη θεωρία της Αναρχίας ο τρομοκράτης περιορίζεται σε λεκτικά σχήματα αντίδρασης και κατ’ εφαπτομένη στην αναβολή της πράξης, οι υπόλοιπες κομματικές-πολιτικές συνιστώσες ενθρονίζουν την τακτική του Νετσάγιεφ του Ντοστογιέφσκι, ο οποίος ιδεολογικοποιεί τη βία. Και σ’ αυτό το σημείο ας γνωστοποιηθεί μία ακόμη ρήση της κυρίας Hélène l’ Heuillet, η οποία διασαφηνίζει πως «Η τρομοκρατία με την κυριολεκτική έννοια του όρου, ξεκινά απ’ την απόφαση να θεωρήσει κανείς ότι δεν υπάρχει αθώο θύμα. Δεν σέβεται πλέον τον πολιτικό κώδικα που καθιερώνει τη διάκριση μεταξύ ενόχου και αθώου. Ο πολιτικός κώδικας που ισχύει για την πολιτική δολοφονία είναι ανάλογος του πολεμικού κώδικα, με βάση τον οποίο διαχωρίζουμε τους στρατιώτες απ’ τους πολίτες, οι οποίοι προστατεύονται κατ’ αρχήν απ’ τις πολεμικές επιχειρήσεις».

Πόσες εταιρείες δεν έχουν εξειδικευτεί σε συλλογή πληροφοριών για εμπορικούς – διαφημιστικούς υποτίθεται λόγους, ενώ στην ουσία δεν αντιπροσωπεύουν παρά μία τεράστια χοάνη συγκομιδής προσωπικών δεδομένων. «Πρόκειται για ηλεκτρονικούς φακέλους, οι οποίοι σχηματίζουν το ακριβές προφίλ εκατομμυρίων καταναλωτών, που ζουν κυρίως στις δυτικές χώρες. Στους φακέλους έχει πρόσβαση όποιος προτίθεται να τους αγοράσει» σύμφωνα με τον κύριο Βελόπουλο. Αν οι νομιμοποιήσεις πάσης φύσεως αξιώσεων δια μέσω επίκλησης του θείου θελήματος ή του αδιαμφισβήτητου της Επιστήμης – απασχολήσεως του κοινού με χαμηλό επίπεδο διασκέδασης, ροπή προς εξαρτησιογόνες ουσίες, αγραμματοσύνη, εμβολισμό με ιδεολογήματα δεν αντικατοπτρίζουν «φονταμενταλισμό», τότε ποιο το νόημα του όρου.

«Ο Νότος έπρεπε να ιδιωτικοποιηθεί ή να πεθάνει. Για τον λόγο αυτόν προκαλέσαμε αδιάντροπα ένα οικονομικό χάος.» διατείνεται ο Ντέιβισον Μπαντού, υψηλόβαθμος Οικονομολόγος του ΔΝΤ, επιτετραμμένος των προγραμματικών διαρθρώσεων προσαρμογής.

Η γλώσσα λανθάνουσα…

Η «ευρωπαϊκή αντίληψη περί καθαρότητας με την αρχαϊκή ροπή στον ρατσισμό» σύμφωνα με τη ρήση του κυρίου Κατσιαφίκα στο βιβλίο του «ανατροπή της Πολιτικής» και τα αντινομικά συμφέροντα «της Ολιγαρχίας, η οποία ίδρυε Σχολές, προκειμένου να μετατρέψει τα Οικονομικά Τμήματα των Πανεπιστημίων σε προπύργια φιλελεύθερης σκέψης και σιγά-σιγά να αντιστρέψουν τη φορά των πραγμάτων» σύμφωνα με τη ρήση του κυρίου Λουλουδάκη στο βιβλίο του «Άσπρα μαντήλια στην plaza de Mayo» δρομολόγησαν τις κατ’ επίφαση δημοκρατικές συνθήκες, δια μέσω των οποίων ανασυντάχτηκε πολυπρόσωπα ο Φασισμός – αναθεμελιώθηκαν οι Γραφειοκρατικές Υπηρεσίες προς συγκάλυψη των Συνδικάτων του εγκλήματος – ανασυγκροτήθηκαν οι μαφιόζικοι μηχανισμοί πάταξης της μαζικής κι αλληλέγγυας ενεργοποίησης των Πολιτών, την οποία η Εξουσία φοβάται και μπορεί να ανεχτεί μόνο στην περίπτωση του αθλητικού χουλιγκανισμού και του κομματικού φανατισμού.

Απελευθερώνονται από πολωτικές επιπτώσεις οι Δυνάμεις, συγκροτείται το υβρίδιο οικονομικής ασφάλειας. Όσο διατρανώνεται η νίκη της Δημοκρατίας-Ελευθερίας-Ειρήνης τόσο υποδαυλίζεται και αφήνει διαύλους ανοιχτούς για τα «σταθεροποιητικά προγράμματα έκτακτης ανάγκης» της παρεούλας που αναφέρθηκε στην αρχή του κειμένου.

Ένα δίκιο το έχει ο Κούλης, οφείλω να ομολογήσω. Με την γνώση της κατάστασης δεν φουντώνει ο θυμός, ώστε να πυροδοτηθεί η διεκδίκηση των ζωών μας. Τουναντίον υποβόσκει ο φόβος, κι εδώ τίθεται το διακύβευμα: αν θα νικήσει ο θυμός ή ο φόβος στους λαούς, ώστε συλλογικά να αμυνθούν, επειδή εθνικιστικά δεν υπάρχει περίπτωση εναντίωσης σε τόσο μεγάλα συμφέροντα.

Κατά τα λοιπά αγαπητέ αναγνώστη, εσύ που είσαι άνεργος με μηδαμινό εισόδημα κάτω των 5-6 χιλιάδων ευρώ, διαπίστωσες αυτές τις ημέρες την φορολαίλαπα που σε αναγκάζει να μοιράσεις τα ψίχουλά σου με το Κράτος – τις ΔΕΚΟ και να ενταχτείς στο πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, αφού δεν θα τρέφεσαι!! Κάπως έτσι κρατώ κι εγώ αυτή την υπέροχη σιλουέτα.

Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο!

Κι ίσως και για τον Κόσμο, ρε γαμώτο!

Κατά τ’ άλλα αυτές τις μέρες κάναμε ήρωα τον Μπουτάρη, λες και δεν έχουμε σοβαρότερα ν’ ασχοληθούμε. «Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου», την ειρωνεία μου μέσα…

από το «http://sioualtec.blogspot.com/»

 

Αφήστε ένα σχόλιο