Καλά κρατεί ο “αντιφασιστικός” αγώνας εναντίον πιθανού σχηματισμού κυβέρνησης βαρβάρων στην Ιταλία…

Καλά κρατεί ο “αντιφασιστικός” αγώνας εναντίον πιθανού σχηματισμού κυβέρνησης βαρβάρων στην Ιταλία…


του Νίκου Κλειτσίκα

Το άκρον άωτον του σουρεαλισμού ή απροκάλυπτες απειλές από το… 4ο Ράιχ;

«Στο χειρότερο σενάριο η Τρόικα πρέπει να εισβάλει στη Ρώμη και να πάρει στα χέρια της το Υπουργείο Οικονομίας»… δήλωσε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Zdf  (τo βίντεο: ΕΔΩ)  ο Markus Ferber, Γερμανός ευρωβουλευτής της δεξιάς(Χριστιανοκοινωνική Ένωση – Csu).

Αυτή η “αντιφασιστική” αποφασιστικότητα της “μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας” έρχεται μετά τη δήλωση του επίσης Γερμανού Επιτρόπου Προϋπολογισμών της Ε.Ε. (Ο γκάουλάιτερ Έτινγκερ θα διδάξει τους Ιταλούς να ψηφίζουν!), την οποία χθες προσπάθησαν να δικαιολογήσουν οι Βρυξέλλες λόγω του πάθους του Επιτρόπου για το αλκοόλ. Μια εύκολη δικαιολόγηση μιας και ο ναζί Επίτροπος είναι γνωστός μεθύστακας.

Ο αντιφασίστας” Ferber, γνωστός στην πατρίδα μας κι ως ο “Γερμανός που αγαπάει την Ελλάδα“, αφού συνεισφέρει στις προσπάθειες “σωτηρίας” και της δικής μας πατρίδας, μάλλον αποκλείει και τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού (European Stability Mechanism-ESM) για την περίπτωση της Ιταλίας, λόγω έλλειψης πόρων, τονίζοντας:
«Το ιταλικό χρέος είναι πέρα από τις δικές μας ευρωπαϊκές δυνατότητες».
Stefan Leifert‏@StefanLeifert

Dann müsste die Troika in Rom einmarschieren und das Finanzministerium übernehmen. Aber Italiens Schulden würden Europas Grenzen sprengen.“ CSU-Europaabgeordneter @MarkusFerber über die Gefahr der Italien-Krise. @heutejournal

Οι ωμές επεμβάσεις στα εσωτερικά μιας ανεξάρτητης ευρωπαϊκή χώρας έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενη προκλητική παρέμβαση, όπως σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, τη Συρία κ.α.

Στην επίθεση εναντίον της λαϊκής θέλησης και της ελεύθερης έκφρασης του ιταλικού λαού στις πρόσφατες εθνικές εκλογές (4 Μάρτη 2018), έχουμε και εγχώριους πολιτικούς “αντιφασίστες” που παραδίδουν μαθήματα “αντιφασισμού”, για να μην αισθάνονται παραπονεμένοι στο διευθυντήριο.

Μετά τον κύριο Παπαδημούλη [γράφαμε: πρώτος άρπαξε τη σκυτάλη και το μυστρί ο πολιτικός και ιδεολογικός γίγαντας του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Παπαδημούλης, που έσπευσε αμέσως να ενισχύσει από “αριστερά” τους ευρωκράτες, την Μέρκελ και Μακρόν… Παπαδημούλης: Μην μας συγκρίνετε με Κίνημα 5 αστέρων και Λίγκα… εμείς είμαστε αριστεροί… (Papadimoulis di Syriza: «Non ci paragonate a M5s e Lega… Noi siamo di sinistra…»), βλέπε Στην Ιταλία η Μασονία επιτίθεται: “Αντισυνταγματικό το Σύμφωνο Διακυβέρνησης”], να τώρα κι ο αρχηγός του κόμματος “Ποτάμι” (μάλλον έχει ενταχθεί στο σχήμα με το πρώην πασοκ, Καμίνη, Μπουτάρη κι άλλους), παρεμβαίνει απρόκλητα στις εσωτερικές υποθέσεις μιας τρίτης χώρας:

Ο κύριος Θεοδωράκης κρίνει αναγκαίο να υποστηρίξει το Συνταγματικό πραξικόπημα στην Ιταλία (Ιταλία: Bιάστηκε σαν πόρνη ακόμη κι αυτή η αστική δημοκρατία…) και μάλιστα το κάνει δικό του με τη φράση “να προστατεύσουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία“.

Στην ίδια κατεύθυνση η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, κορυφαίο νέο πολιτικό κεφάλαιο της νέου κόμματος-σχήματος, επικροτεί το Συνταγματικό πραξικόπημα στη γειτονική Ιταλία.

Μπορεί κάποιος να σκεφθεί τι θα μπορούσε να συμβεί αν ένας ξένος θεσμικός πολιτικός παράγοντας προκαλούσε με αυτό το βίαιο, προκλητικό κι απαράδεκτο για κάθε πολιτική προτίμηση -αριστερή ή δεξιά- την ελληνική εσωτερική πολιτική κατάσταση;
Δεν υπάρχει κάποιος που ντρέπεται για όσα συμβαίνουν;

Σε τι κόσμο ζούμε…
«Δυστυχώς πρόκειται για τη δραματική αλήθεια,
γι’ αυτό η πλειοψηφία των πολιτών
δεν αποδέχεται καν να το σκέφτεται…»
Fernando Rossi

Και δυστυχώς δεν αρκούν αυτές οι εγχώριες προκλητικές παρεμβάσεις εναντίον του ιταλικού λαού, αλλά –άραγε από πλήρη άγνοια;– προστρέχουν να προστεθούν στις απειλές του 4ου Ράιχ κι οι προοδευτικές γραφίδες του τόπου.

Σταχυολογούμε από την πληθώρα των “αριστερών αναλυτών” που ουσιαστικά ταυτίζονται με το 4ο Ράιχ.

Ο κ. Στάθης, μας ενημερώνει “Η νίκη των ποπουλιστών του κ. Μπέπε Γκρίλο και των νεοφασιστών της Λέγκας του Βορρά προκάλεσε «νευρικότητα στις αγορές»…Για τον λαό το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Σύστημα και αντισύστημα τον έχουν βάλει στη μέση και τον αλέθουν” (Υψηλό Πραξικόπημα). Μάλιστα κ. Στάθη… και πραξικόπημα, και σύστημα αντισύστημα, και υπερασπιστής του ιταλικού λαού, που όμως δεν σε σεβάστηκε, μάλλον δεν μπόρεσε να κατανοήσει το “αριστερό” σχήμα “Εξουσία στο Λαό” (πλησίασε το 1%) κι εκφράστηκε με λαϊκή ψήφο και συντριπτικά επέλεξε “ποπουλιστές και νεοφασίστες” κατ’ εσένα.

Ο κ. Βατικιώτης… αφού ξεκαθαρίζει εξ αρχής πως έχουμε “λαϊκό και κεντρώο Κίνημα των Πέντε Αστέρων και την ακροδεξιά Λίγκα του Βορρά“, βάλλει κι αυτός επαναστατικά εναντίον του πραξικοπήματος (ΕΕ και ΔΝΤ επιβάλλουν στην Ιταλία χούντα «τεχνοκρατών»).

Τι δεν λένε, τι απουσιάζει από τους περισπούδαστους αναλυτές κι αρθρογράφους της εγχώριας αριστεράς, που θα ους εμφάνιζε τουλάχιστον ενημερωμένους και διαφοροποιούμενους από το υπερεθνικό κεφάλαιο;

Γιατί την “ακροδεξιά, ποπουλίστικη, νεοφασιστική” επιλογή του ιταλικού λαού πολεμούν η Ένωση Ιταλών Βιομηχάνων (απαιτεί να μην ακουμπήσουν τις εργασιακές σχέσεις, συνταξιοδοτικό κ.α.π. που θεσμοθέτησε η αριστερά*);

Γιατί επισήμως η Μεγάλη μασονική στοά της Ανατολής κάλεσε τον πρόεδρο Ματαρέλα να παρανομήσει με το γελοίο επιχείρημα “αντισυνταγματικότητας” της Κυβερνητικής Συμφωνίας (Στην Ιταλία η Μασονία επιτίθεται: “Αντισυνταγματικό το Σύμφωνο Διακυβέρνησης”);

Γιατί το Βατικανό τάχθηκε με την Σύνοδο Επισκόπων απέναντι στην Κυβερνητική Συμφωνία;

Γιατί η αριστερά*θεωρεί επικίνδυνη μια κυβέρνηση “βαρβάρων”, διότι είναι μια “εθνικοκυριαρχική” συμμαχία εναντίον του “ευρωπαίκού πατρωτισμού”;

Γιατί η ας την πούμε “επαναστατική αριστερά“, η συμμαχία όλων των εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων, οι ΜΚΟ για τους πρόσφυγες-μετανάστες, οι “κοινωνικές καταλήψεις” (μοντέλο καταπάτησης City Plaza), οι δικαιωματικοί των κινημάτων ομοφυλοφίλων, οι “ανοιχτά σύνορα”, οι αντιρατσιστές, οι αντιδιεθνιστές, οι “αντιφασίστες”, με το σχήμα “Εξουσία στο Λαό” (στις εκλογές πλησίασαν το 1%), τώρα στηρίζουν τον πραξικοπηματία πρόεδρο Ματαρέλα;

Ποια σημεία του προγράμματος ενοχλούν κι είναι “ακροδεξιά, φασιστικά, ποπουλίστικα” (Κυβέρνηση βαρβάρων στην Ιταλία;το πλήρες Κυβερνητικό Σύμφωνο: ΕΔΩ );

Τέλος όλων… για να προσγειωθούμε στην επίθεση που δέχεται ο ιταλικός λαός, στην απόφαση του διευθυντηρίου να την μετατρέψει σε Ελλάδα, ποια είναι η αλληλεγγύη, ποια είναι στην Ιταλία αυτή η “ταξική αριστερά” που επικαλούνται οι αριστεροί αναλυτές κι αρθρογράφοι; Που βρίσκεται και τι προτείνει αυτή η “αριστερά“;

Η κακοδαιμονία της λεγόμενης αριστερής διανόησης είναι μία και μοναδική: Το Κάδρο!

Το Κάδρο… ότι δεν βρίσκεται, δεν υπεισέρχεται στο δικό μας “πλαίσιο” ιδεών το εξοντώνουμε ή το αφορίζουμε, ώστε να επιβεβαιώνεται το δικό μας κάδρο:

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε.
Επειδή ο λαός δεν συμφωνεί,
πρέπει να διορίσουμε έναν καινούριο λαό!
Μπέρτολτ Μπρεχτ

Αγαπητοί, το νέο αφήγημα στην ιταλική κι ευρωπαϊκή αριστερά του υπερεθνικού κεφαλαίου είναι ο “αντιφασισμός”, με απουσία φασισμού. Γι’ αυτό αλλάξτε το κάδρο σας.

Ο Pier Paolo Pasolini είχε προεξοφλήσει, πριν από 45 χρόνια ποια θα ήταν η διεστραμμένη προέλευση του σημερινού αφηγήματος της παγκοσμιοποίησης, ο αποκαλούμενος “αντιφασισμός“: Δεν είμαι αντιφασίστας!

*Αριστερά για την ιταλική πολιτική σκηνή είναι το “Δημοκρατικό Κόμμα” του Renzi -πρώην ΚΚΙ- κι οι άλλες δυνάμεις που στις εκλογές του Μάρτη 2018 συνασπίστηκαν στην “κεντροαριστερή συμμαχία”. Δηλαδή, για να μπορούμε να συνεννοηθούμε, η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία θεωρείται “αριστερά”. Για παράδειγμα, ο ευρωβουλευτής κύριος Χουντής -όπως κι άλλοι πρώην ΣΥΡΙΖΑ- αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως στο ευρωκοινοβούλιο παραμένει στην ευρωομάδα της “αριστεράς” που έχει ηγέτη τον κύριο Τσίπρα και μαζί με τους “σοσιαλιστές” συγκροτούν το λεγόμενο “προοδευτικό” μέτωπο…

Η λεγόμενη “επαναστατική αριστερά””Εξουσία στο λαό” (Potere al Popolo) αφήστε καλύτερα να πάει στο καλό, μαζί με την ακροδεξιά CasaPound που συγκέντρωσε τα ίδια ποσοστά του 1%, αφήστε καλύτερα να την πάρει το “νερό”.
Μήπως η “ταξική αριστερά” στην Ιταλία είναι αυτή για τους αριστερούς αναλυτές κι αρθρογράφους;

«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
Ο Ματαρέλα είναι ο πρόεδρός μας
Αν κάποιος σκέφτεται να επιτεθεί εναντίον του προέδρου Ματαρέλα,
θα λογαριαστεί με όλους τους Ιταλούς αντιφασίστες.
Ο Ματαρέλα έκανε το καθήκον του, ώστε να εγγυηθεί
το Σύνταγμα που γεννήθηκε από την εθνική αντίσταση»

Αφήστε ένα σχόλιο