Έχε το νου σου στο παιδί και όχι μόνο

Έχε το νου σου στο παιδί και όχι μόνο

του Κωνσταντίνου Σταθόπουλου

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε πως παγώνει τις διαδικασίες σύστασης προανακριτικής για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία, λόγω της κρίσης των Ιμίων.
Ποιος από τους πολίτες, ακόμη και ο πιο αναξιοπρεπής οπαδός, θα πίστευε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σεβόμενο την διεθνή κατάσταση της χώρας, έκανε πίσω στην έρευνα για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία;
Μήπως το αφήνουμε για μετά; Μήπως συνθηκολογούμε διαγράφοντας τις μίζες της Novartis;
Ποσώς τους ενδιαφέρει ή τους ενδιέφερε ποτέ οτιδήποτε το Ελληνικό. Εξάλλου η Κύπρος κείται “ακόμη” μακράν, το ίδιο η Θράκη, το Καστελόριζο, η Ήπειρος.
Τον δρόμο μας τον έχουν δείξει οι ίδιοι με περισσά παραδείγματα, γι’ αυτό και δεν χρειάζεται ούτε μπορεί να υπάρξει και λόγω αριθμητικού μεγέθους, αναφορά.
Κόρακας κοράκου μάτι, λέει ο σοφός λαός.
Όχι μόνον δεν τους απασχολεί η διεθνής κατάσταση και ομηρία της χώρας, αλλά τους διευκολύνει κιόλας.
Προσπαθούν εκμεταλλευόμενοι διεθνείς συγκυρίες ή στημένες δικές τους υποθέσεις να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να κρατήσουν τον λαό καθηλωμένο, διχοτομημένο, άβουλο, καταθλιπτικό και μη συμμετέχοντα ενεργά. Ότι έκαναν πάντα δηλαδή.
Έχουμε ξαναγράψει και αναφερθεί στο μέγα πλήθος του συλλαλητηρίου, το οποίο πολλαπλασιαζόμενο με συγγενείς, φίλους, γονείς, μικροεπιχειρηματίες, που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, μετράται σε τουλάχιστον 5.000.000.
Ο μισός δηλαδή πληθυσμός της χώρας, αυτό δεν πρέπει επ’ ουδενί να ξεχαστεί .Ως λαός είχαμε πάντα κοντή μνήμη ή έτσι συνέφερε την μειοψηφία.
Τώρα όμως δείχνει κάτι να αλλάζει.
Σίγουρα αυτοί που μέχρι σήμερα, άλλοι σε μικρότερο, άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό, ξεκίνησαν το “αντάρτικο”, έχουν πλαισιωθεί ή έχουν την συγκατάβαση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού.
Δεν νομίζω πως συνέβαλαν σε αυτό μόνο ή περισσότερο, οι μαφιόζοι κατά καιρούς κυβερνήτες, οι λαδωμένοι μέχρι σκασμού δικαστικοί και δημοσιογράφοι.
Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η μόρφωση, η παιδεία, η όποια παιδεία, ο πολιτισμός και ω του θαύματος η παγκοσμιοποίηση.
Ουδέν κακόν αμιγές καλού.
Τα παιδιά μας, τα νέα παιδιά, τα πολυταξιδεμένα σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.
Τα παιδιά που εμείς φροντίσαμε να γίνουν αδιάφορα και να απαξιούν, οτιδήποτε έχει σχέση με ηθικές αξίες, με παραδόσεις, θα είναι σε λίγο πρωτοπόρα.
Ζώντας σε διάφορες πόλεις, τόπους και έχοντας πολλαπλάσιες προσλαμβάνουσες πληροφορίες, έμαθαν, έζησαν, βίωσαν και βιώνουν, το πως κάθε λαός δίνει σημασία στις αρχές, τις αξίες, τα ιδανικά και την ιστορία του.
Επιπλέον έμαθαν και μαθαίνουν κάτι το οποίο το Ελληνικό σχολείο δεν προσπάθησε ή δεν μπόρεσε ποτέ να τους διδάξει και μάλλον προσπάθησε να τους αποτρέψει να μάθουν.
Πως σε όλους τους πολιτισμούς που τώρα, ζουν, διδάσκονται και εργάζονται, προεξάρχοντα λόγο στην δημιουργία τους είχε και έχει ο Ελληνικός.
Οι ίδιοι οι πολιτικοί συναισθάνονται πως ο λαός άρχισε να ξυπνά και να δείχνει σιγά σιγά τα δόντια του.
Έχουν βέβαια και τα κατάλληλα επιτελεία, διαμόρφωσης συνθηκών.
Γι’ αυτό πρέπει να επαγρυπνούμε και να είμαστε δίπλα στα παιδιά.
Η μόνη πλέον βοήθεια σε αυτά τα νέα παιδιά από μέρους μας, καθότι δεν μπορέσαμε, ως νεοέλληνες, να τους προσφέρουμε σχεδόν τίποτα, είναι η ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ και σε βάθος ενημέρωση για τον εμφύλιο που δεν έζησαν, γιατί εκεί θέλουν να μας οδηγήσουν ξανά και εφόσον το ζήσαμε και μάλιστα σχετικά πρόσφατα και το ζούμε καθημερινά, εδώ και χρόνια, για όσους το αντιλαμβάνονται, θα είμαστε συνένοχοι, αν επιτρέψουμε να ξανασυμβεί.
Έχουν βέβαια οι νέοι, μία εικόνα από τον τρόπο λειτουργίας και επίδειξης που χρησιμοποίησε ο κάθε νεοέλληνας για να μπει στο μάτι του διπλανού ή από τον τρόπο που αγαπάει να μισεί.
Την πλήρη εικόνα όμως για το πως κάποιες κάστες μαφιόζων κατόρθωσαν να επιβιώσουν σε βάρος του λαού και να φτάσουν να τον διχάσουν, χειραγωγήσουν, κυβερνήσουν, πρέπει ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ, να το μάθουν από εμάς.
Αυτό το σάπιο σύστημα φτάνει στο τέλος του και το ισχυρό του ατού είναι η φοβερή αλληλοκάλυψη όλων όσων το απαρτίζουν.
● Μάθε για την Novartis και ξέχνα τους πλειστηριασμούς.
● Έλα σε αντιπαράθεση με τον ιδεολογικό σου αντίπαλο και ξέχνα Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Καστελόριζο.
● Μάθε συντεταγμένα από τα Μ.Μ.Ε πως ξαφνικά από δημοκράτης έγινες φασίστας και ξέχνα πως κατάφερες επιτέλους να σηκώσεις ανάστημα και να γεμίσεις τις πλατείες.
● Προσπάθησε να εκτονωθείς επάνω στον αλήτη και πολεμοχαρή Ερντογάν και ξέχνα πως σου κόβουν την σύνταξη, τον μισθό, την περίθαλψη και το ρεύμα, ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι και οι φίλοι τους τρώνε με χρυσά κουτάλια.
● Επεδίωξε να πάει φυλακή ο διπλανός σου, διότι δεν πληρώνει ή για να επιβιώσει κλέβει την εφορία, ενώ οι ίδιοι οι κυβερνώντες κλέβουν, φονεύουν, λοιδορούν και μετά την παρέλευση μικρού χρονικού διαστήματος, τα διαγράφουν όλα ως μηδέποτε γενόμενα.
● Άκου τους πληρωμένους, ανθέλληνες καθηγητές πανεπιστημίου, ξεχνώντας πως ένας απ’ αυτούς είναι ο σημερινός πρόεδρος της δημοκρατίας, ο οποίος με μία υπογραφή του παρέδωσε την κυριαρχία της χώρας.
● Τσίμπα σαν τον χάνο, κάθε δόλωμα που δολώνει το σύστημα και έπειτα περίμενε να εκπληρωθούν οι προφητείες και να σωθείς.
Ποιος θεός θα σε σώσει, όταν εσύ ο ίδιος δεν άπλωσες το χέρι σε κανέναν, ούτε καν στο παιδί σου ή στον ίδιο σου τον εαυτό;
Ποιος θεός θα σε λυπηθεί, όταν εσύ δεν λυπάσαι αυτόν που χάνει το σπίτι του;
Ποιος θεός θα σου συμπαρασταθεί, όταν βλέπεις τον συνάνθρωπό σου να τρώει από τους κάδους και γυρίζεις το βλέμμα αλλού ή τραβάς επιδεικτικά την κουρτίνα;
Πήγαινε λοιπόν κάθε Κυριακή στην εκκλησία, κάνε τον σταυρό σου, άναψε το κεράκι σου, προσποιήσου τον καλό χριστιανό, ικανοποίησε το εγώ σου και άσε τον συνάνθρωπό σου να πάει στο διάολο…

Αφήστε ένα σχόλιο