Σκόπια – Λόγια σκόρπια

Σκόπια – Λόγια σκόρπια

του Κωνσταντίνου Σταθόπουλου

Μπράβο, χίλια μπράβο!
Τώρα κατάλαβα ο αφελής γιατί τόσος πόνος, τόση συντριβή, τόση πρεμούρα, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, πληρωμένοι, απλήρωτοι, να προσεταιριστείτε τον Μίκη.
Υπάρχουν αστέρια αυτόφωτα στο σύμπαν και αστέρια ετερόφωτα.
Ο Μίκης είναι αυτόφωτος.
Ο Μίκης δεν περιμένει να τον φωτίσει το real group και τα φασισταριά που το παίζουν αδιάφθοροι αριστεροί μισθοδοτούμενοι από νονούς με χρήματα της φτωχολογιάς που υποτίθεται συμμερίζονται, συντρέχουν και συμπαραστέκονται.
Ο Μίκης δεν περιμένει να τον φωτίσει η Χρυσή Αυγή, η Χρυσή Πούλια κι ο Αυγερινός και το κάθε ναζιστικό απολίθωμα.
Ο Μίκης δεν περιμένει να τον φωτίσει η εφημερίδα των συντακτών ή ο δρόμος της αριστεράς ή ο δρόμος της δεξιάς.
Ο Μίκης φέγγει, άλλοτε λίγο, άλλοτε πολύ, άλλοτε καθόλου, φέγγει όποτε αυτός επιλέξει έως ότου ολοκληρώσει τον βιολογικό του κύκλο και πάψει να φέγγει.
Ο Μίκης φέγγει διότι βρίσκεται έτη φωτός μακριά σας. Τόσο μακριά που δεν μπορείτε ή σας αμείβουν να μην μπορείτε, να ερμηνεύσετε το γιατί το πως, το πότε φέγγει καθώς και το μέγεθος της φωτεινότητάς του.
Ο Μίκης δεν φέγγει πάντα σωστά ή τους σωστούς, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλους τους αυτόφωτους οργανισμούς.
Πολλές φορές, φωτίζουν από λάθος ή κεκτημένη ταχύτητα, αυτούς τους τυχαίους ή τυχάρπαστους που μπορεί να βρεθούν στον δρόμο του.
Κάποιοι επιλέγουν να σταθούν μπροστά του, κλέβοντας λίγο από το φως του.
Αυτήν ακριβώς την τακτική ακολουθεί και ο φίλος των περισσοτέρων σας Ζόραν Ζάεφ.
Περιμένει να ετεροφωτιστεί, από τον πολιτισμό που ουδέποτε ανέπτυξε, που ουδέποτε είχε, έχοντας την ψευδαίσθηση πως θα φτάσει να αγγίξει ή να καταλάβει αυτό το αστέρι, αυτόν τον πολιτισμό.
Κατηγορείστε λοιπόν την λάμπα που σας φωτίζει. Κατηγορείστε τον ήλιο. Κατηγορείστε το φεγγάρι.
Κατηγορείστε τον Μίκη γιατί φτάνοντας στο τέλος του βιολογικού του κύκλου παρέμεινε όρθιος και σας σκέπασε πλέον ο ίσκιος του. Όντας μεγάλος και βαρύς σας τρόμαξε τόσο που κινητοποιήσατε λυτούς και δεμένους.
Μπράβο λοιπόν. Χίλια μπράβο.

Αφήστε ένα σχόλιο