Μπέτυ:Τσίπρας και Σαμπάνης ποτέ δεν σε πρόδωσαν

Μπέτυ:Τσίπρας και Σαμπάνης ποτέ δεν σε πρόδωσαν

του Δημήτρη Καρούσου

2 μόνο προτάσεις διέρρευσαν από την συνέντευξη της Μπέτυ που θα κυκλοφορήσει αύριο και προκάλεσαν σάλο δικαιολογημένα, γιατί είναι προϊόν βαθιάς φιλοσοφικής σκέψης με χιλιάδες νοήματα και αλήθειες….
Τι θα πει ποια Μπέτυ?
Φυσικά δεν αναφέρομαι στην Μπέτυ Μπλου την ηρωίδα της ομώνυμης γαλλικής ερωτικής ταινίας, ύμνος στον απόλυτο έρωτα του Ζαν-Ζακ Μπενέξ, από το βιβλίο του Φιλίπ Τζιαν, με το εκπληκτικό σάουντρακ από τον Γκάμπριελ Γιάρεντ …η ταινία είχε προταθεί για Όσκαρ.
Σε εκείνη την ταινία εμφανίζεται μια εκρηκτική νεαρή κοπέλα η Μπέτυ, η οποία ερωτεύεται παράφορα και εισβάλλει στη συμβατική ζωή ενός εργαζόμενου 35άρη και θα προσπαθήσει να τον βγάλει από το βόλεμα προτείνοντάς του την αναζήτηση ενός άπιαστου ονείρου.…..
Εγώ μιλώ για την δικιά μας Μπέτυ, την Μπέτυ του Αλέξη.
Βέβαια οι ομοιότητες της ζωής μας με την ταινία πολλές και εξηγώ…
Έτσι λοιπόν στην πραγματική ζωή η Μπέτυ ερωτεύεται τον Αλέξη έναν άνεργο πολιτικό μηχανικό και αφού δεν καταφέρνει να τον απαλλάξει από τη μίζερη ζωή του,τ ην ζαβομάρα του και το βόλεμα και εδώ σταματά όποια ομοιότητα με την ταινία, αποφασίζουν να βγάλουν 10 εκατομμύρια Έλληνες οι περισσότεροι εργαζόμενοι από το βόλεμα και την ανιαρή ζωή τους, υποχρεώνοντας τους να ζήσουν ένα άπιαστο όνειρο…
Να Ζήσουν με 400 ευρώ μεικτά!!!
Για να το καταφέρουν τους βάζουν στα μνημόνια, τους κόβουν μισθούς, συντάξεις, τους παίρνουν τα σπίτια, τους αφήνουν ανέργους….
Η Ζωή αποκτά άλλο Νόημα !!!
Το βλέπω από τον εαυτό μου… Έχω εθιστεί στον Παπαδάκη, τον Αυτιά, στα επιδόματα, στις φορολοταρίες και τις ουρές γενικότερα….
Έτσι το πρωί που ξυπνάω (γιατί είναι αλήθεια τώρα ξυπνάω πρωί γιατί πως αλλιώς θα τα προλάβω όλα?) συντονίζομαι στον Παπαδάκη ή τον Αυτιά να δω ποιο επίδομα δικαιούμαι, ποια δικαιολογητικά πρέπει να τρέξω να βγάλω και σε ποια ουρά πρέπει να στηθώ για να τα καταθέσω….
Ουρές…..!!! Αχχχ αυτές οι ουρές….!!!
Έχω πάθει εθισμό!!! Από τότε που άκουσα τον Αλέξη σε παγκόσμιο φόρουμ να λέει : «we have a saying in Greece, We have already eaten the camel, now there is the queue»
Αυτό ήταν. Κεραυνοβολήθηκα !!! Ηλεκτρικό ρεύμα διαπέρασε το κορμί μου και εθίστηκα στις ουρές…. Γιατί queue στα αγγλικά δεν θα πει ουρά ζώου αλλά ουρά αναμονής πχ σε τράπεζα, σε ταμείο κλπ…
Και έτσι ενώ ο μισός πλανήτης και ειδικά όσοι είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα έμειναν άναυδοι γιατί αναρωτιόντουσαν πως δεν είχαν δει τις καμήλες που είχε δει ο Αλέξης στην Κυψέλη, οι άλλοι μισοί έμειναν με ανοιχτό το στόμα γιατί προσπαθούσαν να καταλάβουν πως είναι δυνατόν καμήλες να στήνονται στις ουρές και ποιο λόγο έχουν να το κάνουν αυτό….
Εγώ ένιωσα βαθιά υπερήφανος που στείλαμε τον καλύτερο, τον πρώτο πολίτη της χώρας να μας εκπροσωπήσει και να δώσει το στίγμα μας!!!
Τότε ήταν που κατάλαβα τι εννοούσε ο Γεωργίου όταν έλεγε ο «ο Κλασικός ο Μαλάκας ο Έλληνας» και πολύ χάρηκα που τον κάναμε πρωθυπουργό γιατί μας αξίζει, τότε ήταν που έπαθα εθισμό με τις ουρές!!!
Έτσι λοιπόν αν δεν υπάρχει επίδομα για μένα δεν απογοητεύομαι καθόλου.
Ίσα-ίσα που έχω μεγαλύτερη λαχτάρα να παρακολουθήσω Παπαδάκη την επόμενη μέρα γιατί είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα δώσει ο Αλέξης επίδομα σε Έλληνες χρηματιστές που δούλεψαν στο city ή τουλάχιστον θα δώσει επίδομα σε όσους δεν δικαιούνται επίδομα, οπότε θα πάρω και εγώ.
Όταν λοιπόν δεν υπάρχει επίδομα για μένα ενημερώνομαι για την μεγαλύτερη ουρά της ημέρας και πηγαίνω και στήνομαι. Όχι αμέσως όμως, βλέπω λίγο Μενεγάκη πρώτα μήπως και αποκτήσω επιτέλους την μόρφωση και το επίπεδο του Καρανίκα και γίνω σύμβουλος πρωθυπουργού, άλλωστε η ουρά δεν θα φύγει αυτό είναι και το νόημα της ύπαρξης της.
Δεν έχει σημασία σε ποια ουρά θα στηθώ, ουρά να είναι και ότι να ναι. Γιατί όλες οι ουρές χρήσιμες είναι.
Θα είναι η ουρά για να καταθέσω τις πινακίδες του αυτοκινήτου γιατί δεν έχω να πληρώσω τα τέλη, θα είναι η ουρά για να βγάλω ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, γιατί κάπως θα πρέπει να μετακινούμαι τώρα που δεν θα έχω αυτοκίνητο και αυτό με την υγιεινή ζωή και το περπάτημα Λαγονήσι – Αθήνα, είναι αλήθεια δεν το έχω,
θα είναι η ουρά στο ΙΚΑ, δεν έχει σημασία που δεν είμαι τώρα άρρωστος άλλωστε μέχρι να πάρω νούμερο και να μου κλείσουν ραντεβού με γιατρό όλο και κάτι θα πάθω…
Όταν τελειώσω και με τις ουρές έχει πάει μεσημέρι οπότε στήνομαι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή για να παρακολουθήσω την φορολοταρία, μια φίλη μου, που κέρδισε τα 1000 ευρώ πραγματικά άλλαξε η ζωή της, έδωσε τα 500 ευρώ για να πληρώσει δικηγόρο και χαρτόσημα για να πετύχει την προσωρινή αναστολή του πλειστηριασμού του σπιτιού της, ενώ με τα υπόλοιπα 500 ευρώ έβγαλε από την φυλακή τον άντρα της, που είχε χρέη στο ταμείο εμπόρων από το μαγαζί που διατηρούσε αλλά έκλεισε γιατί δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί 3 Κινέζους, 2 Πακιστανούς και έναν αθίγγανο που είχαν στήσει τα δικά τους μαγαζάκια, ακριβώς δίπλα από το χαλάκι της εξώπορτας του δικού του.
Έχει πάει 4 το μεσημέρι και τρέχω στο εφετείο της περιοχής μου γιατί όλο και κάποιος φίλος ή συγγενής θα χάνει το σπίτι του στους πλειστηριασμούς της ημέρας,
Ευτυχώς που τώρα θα γίνονται ηλεκτρονικά και δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουμε γιατί ακόμα τσούζουν τα μάτια μου από τα τελευταία δακρυγόνα, αλλά θα βάζουμε καρδούλες και θλιμμένες φατσούλες στο FACEBOOK …
Πραγματικά άλλαξε η ζωή μου, γέμισε η μέρα μου !!!
Ζούμε το άπιαστο Όνειρο !!! όπως στην ταινία …
Και ενώ ζούμε όλα αυτά τα υπέροχα έρχεται η Μπέτυ να δηλώσει ότι «Ο Τσίπρας δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα»
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ πραγματικά την είχα ανάγκη αυτή τη δήλωση.
Πρώτα απ όλα ποτέ μου δεν πίστευα ότι ο Σαμπάνης ήταν ο μόνος Έλληνας που δεν έχει προδώσει.
Χαίρομαι λοιπόν που ο Αλέξης είναι ο δεύτερος, άρα Σαμπάνης και Αλέξης δεν πρόδωσαν.
Δεύτερον πάντα πίστευα ότι για τα χάλια μας εμείς φταίμε, εμείς δεν καταλάβαμε καλά τι μας έλεγε, γιατί είμαστε αμόρφωτοι, απαίδευτοι και ελλειμματικοί σαν χαραχτήρες, άλλωστε είναι γνωστό ότι εμείς ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας .
Τρίτον ο Αλέξης δεν θα μπορούσε να μας προδώσει γιατί σύμφωνα με την δεύτερη δήλωση της Μπέτυ «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία» θα πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που ο Πρωθυπουργός δεν έχει εξουσία .
Και όμως αυτό που είπε είναι βαθύτατα φιλοσοφημένο 9 λέξεις που κρύβουν μια παγκόσμια πρωτοτυπία!!!
Επειδή η φιλοσοφία και η ποίηση δεν είναι για όλους γιατί απλούστατα αν ήταν, τότε θα ήταν τσιφτετέλι θα σας εξηγήσω το νόημα της φράσης με 3 λέξεις
«Πρωθυπουργός Αρνητής Εξουσίας» και αυτό και αν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία!!!
Ο Δημήτρης Καρούσος νιώθει πολύ χαρούμενος που ζει το όνειρο κάπου στο Λαγονήσι!!!
από τη σελίδα του Δ.Κ. στο fb


Αφήστε ένα σχόλιο