Ευτυχώς που είχαμε καβάτζα το Σκοπιανό

Ευτυχώς που είχαμε καβάτζα το Σκοπιανό

του «Πιτσιρίκου»

Το Σκοπιανό, που ήρθε πάλι στην επικαιρότητα με πρωτοβουλία των «συμμάχων» μας, αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο για τα πολιτικά κόμματα, αφού, αν είχε λυθεί πριν από 25 χρόνια, όπως έπρεπε και μπορούσε να είχε γίνει, σήμερα δεν θα είχαν την δυνατότητα όλοι αυτοί οι πολιτικοί που χρεοκόπησαν και ξεπούλησαν τη χώρα να προσποιούνται τους υπερπατριώτες.
Γι’ αυτό είναι χρήσιμο να έχεις καβάτζα μερικά «εθνικά θέματα»: βοηθάνε στο ξέπλυμα.
Για να αποδείξω πως το Σκοπιανό λειτουργεί σαν πλυντήριο, θα αναφέρω ένα παράδειγμα.
Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για το Σκοπιανό.
Προσοχή, ο Πάνος Καμμένος έχει εμπιστοσύνη στον Νίκο Κοτζιά.
Ναι, αλλά ποιος έχει πια εμπιστοσύνη στον Πάνο Καμμένο;
Το πράγμα γίνεται ακόμα καλύτερο, αφού ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ακόμα πως «ο Νίκος Κοτζιάς δεν είναι από εκείνους που άλλα υπογράφουν και άλλα λένε στη συνέχεια, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ή που άλλα συμφωνούν και παράλληλα υπονομεύουν τον πρωθυπουργό (Κώστα Καραμανλή), όπως η κυρία Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι».
Αν δεν κάνω λάθος -που δεν κάνω-, ο Πάνος Καμμένος είναι ακριβώς ο άνθρωπος που υπέγραψε τα αντίθετα από αυτά που έλεγε πως δεν θα υπογράψει ποτέ.
Δηλαδή, άλλα λέει, και άλλα υπογράφει. Μάλλον επειδή είναι Ανεξάρτητος και είναι και Έλληνας.
Βέβαια, το ίδιο έχει κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας, όπως και ο Αντώνης Σαμαράς τον οποίο κατηγορεί ο Πάνος Καμμένος.
Προσέξτε λοιπόν πως μια σειρά από εντελώς ακατάλληλους πολιτικούς, πλασάρονται με το Σκοπιανό ως σοβαροί, υπεύθυνοι και φερέγγυοι.
Εν τω μεταξύ, η χώρα έχει χαθεί για πάντα αλλά εθνικό θέμα είναι το πώς θα λέγονται τα Σκόπια.
Η Ελλάδα δεν είναι πια ελληνική αλλά η Μακεδονία είναι ελληνική.
Πατριωτισμός σε προτεκτοράτο, μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να υπάρξει.
Και ποιοι θα λύσουν το Σκοπιανό;
Μα, τα κόμματα και οι άνθρωποι που χρεοκόπησαν και ξέσκισαν τη χώρα.
Βέβαια, εδώ έγινε πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, ο άνθρωπος του οποίου η ανικανότητα και ανευθυνότητα έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την δημιουργία του Σκοπιανού προβλήματος.
Οι Έλληνες τίμησαν με την ψήφο τους και τον Αντώνη Σαμαρά -δυο χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας- επειδή ήταν αντιμνημονιακός και έγινε μνημονιακός.
Ο Σαμαράς είναι ένας καταπληκτικός πολιτικός, αφού πρώτα τα έκανε μαντάρα στο Σκοπιανό, μετά δήλωνε πως δεν θα επιστρέψει ποτέ στη Νέα Δημοκρατία, μετά επέστρεψε, μετά έγινε αντιμνημονιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά έγινε μνημονιακός πρωθυπουργός -κατά τ’ άλλα, μόνο ο Τσίπρας είναι κωλοτούμπας-, ενώ θα πρέπει να του δώσουμε και μια ακόμα ευκαιρία κάποια στιγμή, για να δούμε τι απόψεις θα έχει και θα τις αλλάξει την επόμενη.
Χρήσιμο λοιπόν το Σκοπιανό σήμερα, ώστε όλοι οι πολιτικοί που ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας και έχουν βάλει την υπογραφή τους στο ξέσκισμα και στο ξεπούλημα της Ελλάδας, να παρουσιάζονται σαν υπερπατριώτες.
Βέβαια, ξέρουν όλοι τους πως απευθύνονται σε ηλίθιους.
Και οι Έλληνες κάνουν ό,τι μπορούν για να τους δικαιώσουν.
(Καλή χρονιά. Αν και, δυστυχώς, αλλάζει μόνο η χρονιά, όχι οι άνθρωποι.)
(Σε ένα κείμενό μου το 2010, όταν ο Πάνος Καμμένος, ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τότε, έκανε καταγγελίες στη Βουλή πως υπάρχει σχέδιο διαμελισμού της χώρας και πως γίνεται επιχείρηση ανεξαρτητοποίησης της Θράκης με τη συμβολή της Γερμανίας, είχα γράψει την φράση του Samuel Johnson «Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων». Διαπιστώνω πια πως η Ελλάδα είναι το καταφύγιο των παλιανθρώπων.)
από το «pitsirikos.net»

Αφήστε ένα σχόλιο