Ο Μητσοτάκης αρχηγός

Ο Μητσοτάκης αρχηγός

του Κων/νου Σταθόπουλου

Τι σε έπιασε ξαφνικά, σκέφτηκα, αλλά όλο και τριγυρνούσαν στο κεφάλι μου, σαν μέλισσες γύρω από το λουλούδι και δεν κατάφερα να διώξω, αυτές τις σκέψεις.
Η ιστορία μας είναι γεμάτη από προδοσίες, μίση, πάθη, ίντριγκες που πάντα κατέληγαν και καταλήγουν σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος, περιουσίας και εδαφών στην χειρότερη, από αυτούς που τάχθηκαν να τα διαφυλάττουν.
Με αφορμή την παραχώρηση με μία υπογραφή της εθνικής κυριαρχίας, που πρώτη φορά συμβαίνει παγκόσμια και σε τέτοιο βαθμό. Δηλαδή με την ενεργή συμμετοχή όλου του πολιτικού φάσματος, ακόμη και αυτών που δήθεν αντιδρούν και επαναστατούν. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να παραιτηθούν. Ποιος ο λόγος παρουσίας σε ένα κατοχικό κοινοβούλιο;
Τι ρωτάω ο αφελής; Υπάρχει περίπτωση ο γενίτσαρος να δώσει διαφορετική απάντηση από τον εκπαιδευτή του;
Με αφορμή λοιπόν και την έκθεση Θεσσαλονίκης και την επίσκεψη ενός εκ των κατοχικών κυβερνητών (Μακρόν) και τα προγράμματα των δύο μονομάχων, (ούτως ή άλλως σε λίγο η αρένα θα ωχριά μπροστά μας), θυμίζω και προσπαθώ να λύσω, μία απορία που πλανάται πάνω από κάθε σοβαρό αφελή του συστήματος.
Υπάρχει αντίπαλος για τον φερόμενο ως πρωθυπουργό;
Γιατί ο Κυριάκος είναι αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας;
Μία ερώτηση η οποία έχει γίνει από την πλειονότητα των Ελλήνων και μάλιστα σε διάφορες παραλλαγές.
Κατ’ αρχάς γιατί είναι αρχηγός; Γιατί αυτός; Είναι ανίκανος, δεν μπορεί να “σταθεί” ως αρχηγός, να κοιτάξει τον Τσίπρα στα μάτια, να τον αντιμετωπίσει, να πάρει την ευθύνη στις πλάτες του και άλλα τοιαύτα, τα οποία ουδόλως απασχολούν τους νοήμονες και σοβαρούς ανθρώπους .
Μήπως όμως θα έπρεπε;
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ευφυής για να γνωρίζει πως αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να διοικήσει ούτε κυλικείο δημοτικού σχολείου.
Γιατί λοιπόν βρίσκεται σε αυτήν την θέση; Οι υπόλοιποι και μάλιστα σε ένα κόμμα ιστορικά βαθιά διαπλεκόμενο και δόλιο, είναι τόσο ανόητοι ώστε να τους διοικεί ο κορυφαίος των ανοήτων;
Όχι βέβαια. Η επιλογή και του Μητσοτάκη ως αρχηγού, είναι επιβεβλημένη από τους κύκλους εκείνους που διοικούν την χώρα από το εξωτερικό.
Έχοντας τοποθετήσει, ως πρωθυπουργό τον Τσίπρα, έναν άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης τους και έχοντας διασφαλίσει πως αυτός θα πάει την άμαξα ως το τέλος και θα υπογράψει ότι μα ότι του ζητηθεί, ένας Μητσοτάκης στο απέναντι στρατόπεδο, είναι ότι χρειάζεται.
Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.
Έτσι λοιπόν ο πρωθυπουργός παίζει στημένα μόνος του.
Ο αφελής, πλην ηλίθιος να πιστεύει πως ο Τσίπρας κυβερνά και οι απέναντι πανηλίθιοι πως ο Μητσοτάκης αντιπολιτεύεται.
Τώρα θα μου πείτε: Πάντα έτσι δεν ήταν; Συμφωνώ, με μία διαφορά.
Υπήρχαν εκατέρωθεν μορφωμένοι βουλευτές, άσχετα με την όποια στάση τους, με παρουσία και λόγο και από την άλλη ένας αμόρφωτος λαός.
Ποτέ άλλοτε δεν βρέθηκε, από την μία, ένας άνθρωπος, νέος, ωραίος, φρέσκος, μακριά από την οικογενειοκρατία, δήθεν αριστερός που να έχει δηλώσει πως θα φέρει τούμπα το σύστημα και τελικά να γίνει ο καλύτερος θιασώτης του και από την άλλη ένας παντελώς ανίκανος να περάσει το απέναντι πεζοδρόμιο.
Ο Τσίπρας, για τους κατακτητές, είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός που πέρασε ποτέ από την χώρα.
Πούλησε την ελπίδα, ισοπέδωσε την έννοια της αριστεράς, εξομοίωσε τον πατριώτη με τον φασίστα, κατάργησε ήθη και έθιμα, διέλυσε την παιδεία, εκρίζωσε την ιστορική μνήμη, χειραγώγησε την δικαιοσύνη, υπνώτισε και κράτησε κοιμισμένο το πλήθος και τέλος δώρισε ουσιαστικά την δημόσια και ιδιωτική περιουσία.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο χρειάζεται απέναντι ο Μητσοτάκης. Ένας κατώτερος, ώστε και νέες εκλογές αν γίνουν, στο δίλλημα ψηφίζω τον δηλωμένο οικογενειακώς δωσίλογο και παντελώς ανίκανο ή τον δωσίλογο διαπραγματευτή, ο αφελής λαός να επιλέξει τον δεύτερο. Αυτόν δηλαδή που χρειάζονται οι αποικιοκράτες, ώστε να ολοκληρωθεί η καταστροφή και το ξεπούλημα της χώρας.
Το ίδιο πρόγραμμα έχουν και οι δύο. Απλά ο ένας είναι ξύπνιος δοτός ενώ ο άλλος όχι. Επίσης γνωρίζουν οι πάτρωνές τους, πως ο Μητσοτάκης προερχόμενος από μία οικογένεια κατά γενική ομολογία μισητή στο μεγαλύτερο μέρος του λαού, δεν θα μπορούσε ποτέ να τους είναι χρήσιμος ως το τέλος.
Η μόνη περίπτωση που μπορεί να είναι χρήσιμος, είναι η περίπτωση κατά την οποία ο Τσίπρας δεν θα μπορεί να περάσει μέτρα, δεν θα μπορεί να είναι αυτοδύναμος οπότε ο Μητσοτάκης θα αναλάβει τον ρόλο που έχει σήμερα ο Καμένος: Συγκυβερνώ και ολοκληρώνω την γενοκτονία.
Ούτως ή άλλως παραχωρώντας την κυριαρχία σου, ούτε πρωθυπουργό έχεις. Δεν είναι απίθανο σε λίγο να κυβερνά ο Μακρόν.
Έτσι ετοιμάζουν στην Ν.Δ τον νέο αντιτσίπρα. Τα ηνία του κόμματος, θα αναλάβει ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ο Κώστας Μπακογιάννης.
Κατ’ αρχάς ξεχωρίζει από το ένα του επώνυμο σε αντίθεση με τα (μαφιόζικα) πολλά της μητέρας του. Επίσης είναι βαρβάτος άντρας. Σπέρνει παιδιά σε κάθε νομό. Όταν θα έχουν (καεί) οι υπόλοιποι θα αναδειχτεί ως μετά Τσίπρα προφήτης και θα αναλάβει με τους τότε νέους επιχειρηματικούς παίχτες, την ανοικοδόμηση της χώρας και την νέα διαγραφή της ιστορικής μνήμης, μαζί με τους τότε δοτούς δημόσιους λειτουργούς. Ελέω παππού, έχουν στηθεί χρόνια τώρα οι μηχανισμοί.
Και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό του τρόμου, περιφέρεται ως ζόμπι ένας λαός φοβισμένος(από τι;), παραιτημένος, εύπιστος, αφελής, εγωιστής μέχρι θανάτου, αρνούμενος πεισματικά να ανοίξει μία άλλη πόρτα στην μίζερη ζωή του, με μια κρατική διοίκηση δοτή στο σύνολό της. Εκκλησία, αστυνομία, πανεπιστημιακοί, δικαστικές αρχές, έχουν παραδοθεί και παραδώσει τα πάντα.
Υ.Γ. Το μη χείρον βέλτιστον στην προκειμένη περίπτωση παύει να έχει λόγο εφαρμογής.

Αφήστε ένα σχόλιο