Οριστικά στις καλένδες η -έστω μερική- διαγραφή του χρέους;

Οριστικά στις καλένδες η -έστω μερική- διαγραφή του χρέους;

Με μια μικρή αναφορά ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας στην ομιλία του σήμερα στη Βουλή, με αφορμή τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τις γερμανικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις, έθεσε οριστικά στο «ράφι» το ζήτημα της διαγραφής του χρέους.

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Θέλω σας διαβεβαιώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εργαστεί άοκνα, ώστε με ισότιμους όρους, μέσα από το διάλογο στο πλαίσιο μιας έντιμης διαπραγμάτευσης, να συνδράμει ώστε να βρεθεί λύση στα πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Θα εργαστεί ώστε να τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της. Αλλά ταυτόχρονα θα εργαστεί ώστε να τηρηθούν όλες οι ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις προς την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό. Και όπως εμείς δεσμευόμαστε να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας έτσι οφείλουν να πράξουν και όλες οι πλευρές. Γιατί η ηθική δεν μπορεί να είναι αλα καρτ. Δε μπορεί να είναι κατά περίσταση…»
Θα εργαστεί λοιπόν άοκνα για την τήρηση στο ακέραιο των υποχρεώσεων. Και ποιες είναι αυτές οι υποχρεώσεις; Μα βεβαίως η αποπληρωμή του χρέους, έστω και αν δεν το λέει καθαρά, γιατί άραγε ποιες άλλες μπορεί να είναι οι υποχρεώσεις μας;
Δηλαδή έχουμε το δεδομένο της από τη μια πλευρά απόλυτης δέσμευσης για αποπληρωμή στο ακέραιο του χρέους με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία και μια ταυτόχρονη προσπάθεια να πείσουμε, μέσω της επιτροπής, ότι μας χρωστούν και οι Γερμανοί, εάν και όποτε αυτοί αναγνωρίσουν τις υποχρεώσεις τους με βάση την ηθική «που δεν μπορεί να είναι α λα κάρτ»!
Συμπέρασμα: Ζούμε άλλη μια εξαπάτηση: Μέσω της σύστασης της διακομματικής επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις που χρησιμοποιούνται για να χρυσωθεί το χάπι, εγκαταλείπεται οριστικά η προεκλογική δέσμευση για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
Ο.Κ.


Αφήστε ένα σχόλιο