Ο βασιλιάς Όθωνας

Ο βασιλιάς Όθωνας

του «Pitsirikos»

Φίλε Πιτσιρίκο, εμπλοκή διαπιστώθηκε στο ζήτημα της μεταβολής του πολιτεύματος σε βασιλευόμενη δημοκρατία. Πάνω που ο τέως βασιλεύς της Ελλάδος Κοκός ο Γ’ (νομίζω) κούναγε με χαρά την ουρίτσα του στα σαλόνια της μεγαλειοτάτης στο Λονδίνο, βγαίνει ο «επί των ελληνικών θεμάτων» υπουργός της Γερμανίας κύριος Φούχτελος και δηλώνει πως η καγκελαρία επιθυμεί την αποκατάσταση στον θρόνο της Ελλάδας του Βαυαρού βασιλιά Όθωνα ή στην περίπτωση που δεν είναι αυτό δυνατό (καθότι έχει πεθάνει ο άνθρωπος) ενός εκ των διαδόχων του.
Έγκριτοι συνταγματολόγοι-οικονομολόγοι στην Ελλάδα διαπίστωσαν έντρομοι, μετά από ενδελεχή έλεγχο, πως δεν υπάρχει εν ζωή απόγονος του Όθωνα ή/και της Αμαλίας προκειμένου να του δοθεί χωρίς δεύτερη σκέψη και κουβέντα ο θρόνος του βασιλείου της Ελλάδας.
Κρύος ιδρώτας έλουσε την πολιτική τάξη της χώρας όταν ο αφελής Γκίκας Χαρδούβελης αποκάλυψε το μυστικό στην καγκελάριο, την στιγμή που ο Βενιζέλος ετοιμαζόταν να αποκαλύψει σε έκτακτη συνέντευξη τύπου πως ο προπάππους του προπάππου του ήταν μπάσταρδο του Βαυαρού αρχαιολάτρη βασιλέα.
Τα τελευταία καμώματα του αντιπαθούς χονδρού τα κάρφωσε στην Μέρκελ ο γνωστός στην γερμανική διοίκηση και με το παρατσούκλι «Αρτέμης», τέως ΥΠΟΙΚ και νυν πρόεδρος της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.
Πληροφορίες από τα μπουντρούμια της καγκελαρίας, σύμφωνα με τις οποίες οι Γερμανοί επεξεργάζονται σχέδια επιστροφής της Ελλάδας υπό τον οθωμανικό ζυγό, δεν επιβεβαιώνονται ακόμα από το ρεπορτάζ.
Στην Κουμουνδούρου έχουν μείνει με τα σαγόνια πεσμένα στο πάτωμα από τις απροσδόκητες για αυτούς εξελίξεις.
Γραμματέας παρά τον σύμβουλο του προέδρου κ. Παππά, η οποία στα κρυφά ετοιμάζεται να ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις επόμενες εκλογές, διέρρευσε στον Τύπο ότι οι καθηγητές Σταθάκης και Μηλιός έχουν ήδη βγάλει εισιτήρια για την Άγκυρα,όπου θα έχουν συναντήσεις με επενδυτικά fund από την Κεντρική Ασία προκειμένου να τους εκθέσουν το νέο (προσαρμοσμένο στα καινούργια δεδομένα) οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Πολλά φιλιά από την Εσπερία
Ηλίας
Υ.Γ. 1 Προσωπικά, δεν συμφωνώ με την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού. Τις θεωρώ αδιέξοδες. Είναι όμως μια απόφαση που αφορά την ζωή του και οφείλει να γίνει σεβαστή. Η στάση όμως του ελληνικού κράτους δεν με εκπλήσσει καθόλου. Είναι το κράτος-παρακράτος που ανδρώθηκε από τον εμφύλιο και μετά. Ήταν το κράτος που με το χέρι του Κορκονέα δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο το 2008, είναι το ίδιο κράτος που δολοφονεί σήμερα τον κρατούμενο (κι αδύναμο να αντιδράσει αλλιώς) Ρωμανό. Είναι το ίδιο κράτος που εκδικείται την όποια απόπειρα αντίστασης ή αντίδρασης απέναντι του. Είναι το ίδιο κράτος που θεωρείται – χωρίς ντροπή – μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας των λεγόμενων «δημοκρατικών» κρατών. Το κράτος δεν πρόκειται να αφήσει τον Ρωμανό να σπουδάσει. Κι αν γινόταν καμιά δημοσκόπηση για το θέμα, θα βλέπαμε – με φρίκη ξανά –ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ξεπεσμένων τώρα πια νοικοκυραίων θα ήταν με το μέρος του κράτους-δολοφόνου.
(Αγαπητέ Ηλία, ο έρμος ο Όθωνας την αγάπησε πάρα πολύ την Ελλάδα. Τους Έλληνες δεν τους αγάπησε, και τον καταλαβαίνω απόλυτα. Πάντως, 200 χρόνια μετά την δημιουργία του ελληνικού κράτους, κρατάμε τις παραδόσεις, και τα ζητήματα της χώρας μας τα κανονίζουν ακόμα οι «Βαυαροί». Κατά τα άλλα, είμαστε ο κορυφαίος λαός του πλανήτη, έχουμε διαφορετικό DNA, και όλοι θέλουν να μας μοιάσουν. Να είσαι καλά.)

Αφήστε ένα σχόλιο