Με έναν σμπάρο δυο τριγώνια

Με έναν σμπάρο δυο τριγώνια


του Κων/νου Σταθόπουλου

Πάλι την πατήσαμε. Μυαλό δεν θα βάλουμε ποτέ.

Δεν μιλώ ή γράφω ως χώρα, αυτό είναι τετελεσμένο ή πάει να γίνει.

Μιλώ και γράφω για τον τρόπο που το σύστημα και δη το κοινοβουλευτικό σύστημα, προσπαθεί να πετύχει δύο εγκλήματα ταυτόχρονα και τον τρόπο που εμείς τα αντιμετωπίζουμε.

Ξεκινάει με το Μακεδονικό, κάνει το ένα εσκεμμένο λάθος επάνω στο άλλο, τα υπόλοιπα κόμματα, υποτίθεται πως αντιδρούν, γίνονται μάχες, πέφτουν κορμιά, παραπλανάται ο κόσμος, ξεκινά το μουντιάλ και ταυτόχρονα μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό ψηφίζεται η χειρότερη και πιο κατάπτυστη συμφωνία που έχει ποτέ υπογράψει κράτος παγκόσμια.

Χωρίς να κουράσω γράφοντας σελίδες για μνημόνια, προαπαιτούμενα κ.λ.π.

Ξεκινάμε από το πρώτο ζήτημα.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Με ξεκάθαρο το ερώτημα και επίσης ξεκάθαρη την απάντηση. Είναι χρονικά πολύ κοντά το προηγούμενο δημοψήφισμα, στο οποίο παίζοντας με τις λέξεις και την ερμηνεία του καθενός κατάφεραν να καπηλευτούν το αποτέλεσμα.

Τώρα δεν έχει παιχνίδια. Ωριμάσαμε όλοι και δυστυχώς με πολύ κόπο και αίμα.

Τους φέρνουμε κατευθείαν όλους ενώπιον των ευθυνών τους.

Είτε αποφασίζουν να μην το κάνουν, οπότε είναι εκτεθειμένοι ομαδικά πλέον και πλήρως απέναντι στην κοινωνία, είτε το κάνουν και παίρνουν πίσω όσα έχουν πει και έχουν υπογράψει.

Όσον αφορά στο δεύτερο θέμα, της υπογραφής μίας νέας λεόντειας συμφωνίας παράδοσης οτιδήποτε ακόμη έχει απομείνει, στους δανειστές, ίσως την λύση την δώσουν οι ίδιοι οι εξωνημένοι δικαστικοί.

Μην έχοντας την πολυπόθητη και θεϊκή βουλευτική ασυλία και διαπιστώνοντας πλέον πως θα είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τον πέλεκυ της εσχάτης προδοσίας, πιθανόν να κάνουν μία «ηρωική έξοδο».

Αν δεν συμβεί και αυτό, μένει στο χέρι του λαού να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Είτε στην μία περίπτωση είτε στην άλλη περίπτωση, ένα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για την Μακεδονία, θα είναι καθοριστικός παράγοντας εξελίξεων, διότι και την ψυχολογία του λαού θα ανεβάσει και τους εγκληματίες πολιτικούς και δικαστικούς θα ταράξει και θα δημιουργήσει μία νέα δυναμική, απέναντι στο δωσιλογικό πολιτικό προσωπικό της χώρας.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο