Οι «τζάμπα μαγκιές» τελειώσανε: Εγκαθίστανται οι S-300 στην Συρία

Οι «τζάμπα μαγκιές» τελειώσανε: Εγκαθίστανται οι S-300 στην Συρία


Σχόλιο του Όθωνα Κουμαρέλλα για τις «Αι. Ι.»

Διαβάζουμε στο slpress και άλλα έγκυρα site:
[…Η Ρωσία θα παραδώσει μέσα σε δύο εβδομάδες σύγχρονα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 στον συριακό στρατό, ο οποίος κατέρριψε κατά λάθος ένα ρωσικό αεροπλάνο έπειτα από επιδρομή της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.
«Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις θα εφοδιασθούν μέσα σε δύο εβδομάδες με σύγχρονα συστήματα S-300. Είναι ικανά να αναχαιτίζουν αεροσκάφη σε απόσταση μεγαλύτερη των 250 χιλιομέτρων και μπορούν να πλήττουν ταυτόχρονα πολλούς στόχους στον αέρα», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου εξηγώντας πως η παράδοση αυτών των σύγχρονων συστημάτων δεν είχε πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα επειδή εξέφραζε επιφυλάξεις το Ισραήλ.
Ο Σόιγκου δήλωσε ακόμη πως η Ρωσία θα κάνει παρεμβολές στις επικοινωνίες οποιουδήποτε αεροπλάνου θελήσει να πλήξει τη Συρία από τη Μεσόγειο. «Η δορυφορική πλοήγηση, τα ραντάρ και τα συστήματα επικοινωνίας της στρατιωτικής αεροπορίας, που θα επιτεθεί σε στόχους στο συριακό έδαφος, θα εξουδετερώνονται στις γειτονικές στη Συρία ζώνες στη Μεσόγειο θάλασσα», δήλωσε ο Σεργκέι Σόιγκου…].

Ήταν εξαιρετικά προβλέψιμο η Ρωσία να αναβαθμίσει σταδιακά τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία, στεγανοποιώντας την, ώστε να καταστεί ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του παιγνιδιού. Χωρίς φυσικά να μπορεί να την κατηγορήσει κανείς για τις επιδιώξεις της.

Η ευκαιρία και η αφορμή δόθηκε με την κατάρριψη του ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους την περασμένη εβδομάδα από φίλια συριακά πυρά κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στην περιοχή της Λαττάκειας.

Πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν τότε τη Ρωσία, ότι δεν απαντά στις προσβολές και τις «ταπεινώσεις» που δέχεται και ακολουθεί υποχωρητική στάση και ότι η μη άμεση στρατιωτικού τύπου απάντηση από την πλευρά της, αποδεικνύει την αδυναμία της, η οποία εξηγεί και την αναποφασιστικότητα στις αντιδράσεις του ιδίου του Πούτιν. Τέτοια οξυδέρκεια!

Τα πράγματα φυσικά δεν είναι έτσι και απέναντι στις προκλήσεις η Ρωσσία απαντά με κινήσεις αυξημένου κύρους και αποτελεσματικότητας σε σχέση με τις γενικότερες επιδιώξεις της.

Έπρεπε, μέχρι τώρα, να κρατάει τις ισορροπίες με το Ισραήλ, αλλά και με τη δύση γενικότερα, και δεν μετέφερε σύγχρονα οπλικά συστήματα στη Συρία, επιτρέποντας συνάμα τις σποραδικές ισραηλινές επιδρομές εναντίον ιρανικών στόχων στο έδαφος στη Συρία.

Το ερμαφρόδιτο όμως καθεστώς αυτό, όπως είναι προφανές, δεν θα μπορούσε να διαρκέσει επ’ άπειρον. Συνεπώς εζητείτο η αφορμή. Και αυτή δόθηκε με την κατάρριψη του Ιλιούσιν.

Η άμεση μεταφορά των S-300 συνοδεύτηκε και με τις παραπάνω δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Άμυνας, ότι πλέον κάθε προσπάθεια αεροπορικής επίθεσης στη Συρία θα αντιμετωπίζεται άμεσα πριν καν προλάβουν τα επιτιθέμενα αεροσκάφη να φτάσουν στον συριακό εναέριο, πάνω από τη Μεσόγειο.

Οι δυτικοί πανηγύρισαν την «ταπεινωτική» κατάρριψη του Ιλιούσιν ΙΙ-20 και οι Ρώσοι στεγανοποιούν σταδιακά τη Συρία από κάθε δυτική προσπάθεια ανατροπής των δεδομένων, εκκαθαρίζοντας με μαεστρία το τοπίο.

Έτσι έντρομος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου έσπευσε να τηλεφωνήσει και να διαμαρτυρηθεί προσωπικά στον Πούτιν για την απόφαση αυτή της Ρωσσίας, για να πάρει την κατάλληλη απάντηση «πως η απόφαση της Ρωσσίας να εφοδιάσει τη Συρία με σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων S-300, έχει στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των Ρώσσων στρατιωτικών που μάχονται στην περιοχή κατά της τρομοκρατίας».

Την «άκουσε» για τα καλά ο Νετανιάχου, αφού η πραγματικότητα είναι, ότι πλέον κανένα ισραηλίτικο, ή άλλο δυτικό αεροπλάνο, ή πύραυλος, δεν θα είναι δυνατό να πλήξει τη Συρία χωρίς ο επιτιθέμενος να αναλάβει το πανάκριβο κόστος της επιλογής του. Ενώ όπως δήλωσε ο σύμβουλος ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου Τζων Μπόλτον η απόφαση του Κρεμλίνου συνιστά «σημαντική κλιμάκωση», εκφράζοντας την ελπίδα για αναθεώρηση της απόφασης από την πλευρά της Ρωσσίας. Όλοι λοιπόν κατάλαβαν ότι:
Οι τζάμπα μαγκιές τελειώσανε!

Χωρίς να μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη με απόλυτη ασφάλεια, σύντομα αυτό θα γίνει αντιληπτό και από τον έτερο… Καππαδόκη Ερντογάν που σταδιακά και αθορύβως θα υποχρεωθεί να περιοριστεί στα νόμιμα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, με τους Αμερικανούς και άλλους της συμμορίας των προθύμων να παρακολουθούν αμέτοχοι, κάνοντας διάφορες προβοκάτσιες, ακόμη και αιματηρές, από την Ουκρανία μέχρι το Ιράν, που θα πέφτουν η μια μετά την άλλη στο κενό.

Δυστυχώς όμως (γι’ εμάς), με αυτόν τον τρόπο το «μέτωπο» μετατοπίζεται βορειοδυτικά προς την περιοχή μας και αναμείνατε πολλά… μποφόρ και αστραπόβροντα!

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο